Fotball

Opdal svarte kritikerne: – Føler jeg har kommet opp på et veldig bra nivå

Start-keeper Håkon Opdal (35) ble lagets reddende engel da sørlendingene fikk med seg ett poeng fra Sandnes.

 • Nicolai Gaustad Olsen
  Fædrelandsvennen

SANDNES: – Jeg synes vi sto veldig godt imot, både på dødballer og i åpent spill. Vi hadde mange cornere imot, og forsvarte oss fantastisk. Vi var først på omtrent alt. Men da de først kom gjennom, hadde jeg en god dag. Jeg traff veldig bra på noen baller som jeg så vidt fikk slått utenfor, forklarer Opdal i intervjusonen etter toppkampen, som endte 1–1.

Les også

Håkon Opdal reddet uavgjort for Start: – Et godt bortepoeng for oss

Feberredninger

Det kunne blitt langt flere baklengsmål for Steinar Pedersens menn om det ikke hadde vært for 35-åringen fra Odda. Han vartet opp med den ene feberredningen etter den andre.

– Håkon sto en strålende kamp – ikke noe annet å si. Årets beste kamp. Det var så å si perfekt, sier keepertrener Erik Ruthford Pedersen.

De to beste redningene sparte Opdal helt til slutt. Først da Sandnes Ulfs kaptein Nikolai Geertsen styrte et innlegg på mål fra fire meter, men Start-keeperen fikk slengt ut venstrebeinet og tuppet ballen utenfor. På overtid kom Oddbjørn Skartun gjennom på en overgang og skjøt hard og lavt i lengste hjørne, men 35-åringen gjorde et tigersprang og fikk en hånd på avslutningen.

Håkon Opdal måtte i aksjon flere ganger mot Sandnes Ulf, og gjorde noen gode reaksjonsredninger. Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Det er vanskelig å sette ord på slike redninger. Det er bare sånn som skjer utpå der. Kroppen fungerte fint og jeg var i god balanse. Det er bare instinkt og reaksjon, og det er deilig å kjenne at det fungerer, sier Håkon Opdal.

Det ene skuddet som dog gikk forbi Opdal kunne han gjøre lite med. Kent Håvard Eriksen kom alene med Start-keeperen og skjøt ballen nærmest gjennom Opdal.

– Ballen treffer ganske mye av leggen min, men den spretter i bakken og inn i mål. Det var kjedelig. Hadde jeg holdt den utenfor, så skulle jeg ha jublet.

Les også

Start-børsen: «Vartet opp med flere feberredninger»

Skadet

I starten av sesongen fikk Opdal noen mål imot som han gjerne skulle vært foruten, men nå føler han at han er tilbake på toppnivå – et nivå som har gjort at Fædrelandsvennen har kåret ham til Starts beste spiller de siste to sesongene.

– Gjennom en lang sesong går det litt i bølgedaler. Det er viktig å holde et så stabilt nivå som mulig, og jobbe for å ha en så god form som mulig når man kommer inn i kamp, sier Opdal, som fikk en skade tidlig i sesongen – som gjorde at han mistet en kamp og flere treninger.

– Det tok litt tid å komme skikkelig i gang igjen, men nå synes jeg at jeg har kommet meg opp på et veldig bra nivå, sier Opdal.

– Han sprer trygghet

Start-kaptein Simon Larsen er veldig glad for å se det nivået sisteskansen spiller på om dagen.

– Det er deilig å få ham opp på det nivået der. Når han spiller som i dag, sprer det trygghet til oss foran ham. Håkon sto en strålende kamp. I tillegg var han god i feltarbeidet, så det er bare å ta seg hatten for den jobben han gjorde, sier Larsen.

Også trener Steinar Pedersen skryter av Odda-mannen.

– Håkon gjorde en strålende kamp – på alle måter. Han var god til å dirigere spillerne foran seg, og gjorde i tillegg noen fantastiske redninger.

Les mer om

 1. Fotball 1. div
 2. Håkon Opdal
 3. IK Start
 4. Fotballpakka

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Håkon Opdal reddet uavgjort for Start: – Et godt bortepoeng for oss

 2. FOTBALL

  Aase om drømmescoringen: – Et klokkerent treff

 3. FOTBALL

  Årets beste Start-omgang: – Vi kunne ledet med fem-seks mål til pause

 4. FOTBALL

  «Skårevik» hylles: - Kan ikke skjønne at Brann ikke hadde bruk for ham

 5. FOTBALL

  Opdals tigersprang berget Brann-poeng på Lerkendal

 6. FOTBALL

  Start mistet nye poeng mot bunnlag