Fotball

Måltørken fortsetter for Egersund – klarte ikke å avgjøre mot Hønefoss

Sjansesløseri på hjemmebane.

Elion Shatri fikk mange muligheter til å utfordre på venstrekanten, men ble ofte litt for puslete og gikk seg fast mot Hønefoss sine sterke forsvarere.
  • Kjell Åvendal

Egersund – Hønefoss 0–0

Egersund hadde et drøss av sjanser til å avgjøre hjemmekampen mot Hønefoss lørdag ettermiddag, men igjen sviktet «tigrene» i de avgjørende situasjonene foran motstanderens mål, og en litt skuffet Olafur Bjarnason måtte igjen se at laget tapte poeng på egen ineffektivitet:

– Jeg har lite å klage på i dag når det gjelder innsats og måten vi gjennomfører kampen på, sier den joviale islendingen.

– Vi har god kontroll på kampen, og styrer det meste, og slipper egentlig Hønefoss til kun en sjanse når Igor (Spiridinov) gir en retur på et langskudd. Men det er vanskelig for meg å forklare at vi heller ikke i dag klarer å utnytte alle sjansene vi skaper, fortsetter han.

Les også

Egersund best i målrik kamp- vant 4–2 hjemme mot Vindbjart

For sjanser skapte hjemmelaget i fleng, Stian Sleveland, som var satt opp som midtspiss, satte tonen med en stupheading etter et kvarters spill, som gjestenes keeper Alexander Pedersen så vidt fikk slått til hjørnespark. Hjemmelaget fortsatte å presse Hønefoss, og fikk en rekke hjørnespark og dødballer i første omgang.

På en av disse ble midtstopper Kim Skogsrud spilt lurt gjennom av Bob Sumareh, men venstrebeinte Skogsrud klarte ikke å dempe ballen med høyrefoten, som rant over dødlinjen.

Toppscorer Sumareh, som i de siste kampene har spilt høyre kant, var også frisk i perioder, og hadde to fine raid langs dødlinja som burde gitt resultat i form av scoring.

Deretter headet en presset Asgeir Thor Infolfsson nesten i eget mål, før Kenneth Grande også sendte et hodestøt over etter uselvisk forarbeid av Stian Sleveland, som var et konstant uromoment for Hønefoss-forsvaret.

Elion Shatri fikk også en god mulighet etter en corner like før pause, men skjøt høyt over etter at keeper Pedersen først hadde reddet en heading fra samme mann.

Dermed hadde Hønefoss sluppet unna med skrekken i en omgang der de stort sett hadde mer enn nok med å forsvare seg. Åtte hjørnespark fortalte sitt tydelige språk om det.

Etter en jevn åpning på andre omgang var det Hønefoss som fikk det som kanskje var kampens aller største målsjanse etter at Spiridonov slapp et langskudd, men litaueren var fint nede og fikk reddet returen fra Kristoffer Hoven.

Egersund koblet etter hvert grepet på kampen igjen, og omtrent midtveis i omgangen lå målet vidåpent da Bob Sumareh sendte et innlegg på tvers av femmeteren, men Henning Romslo kom ikke på løp, til stor frustrasjon for Sumareh.

Rundt ti minutter senere sendte Dennis Nielsen et direkte frispark like utenfor mål, mens gjestenes keeper Pedersen leverte nok en praktredning da innbytter Sander Remme fikk sjansen fra ti meters hold.

På overtid ropte publikum på straffe da Mads Nørby Madsen ble lagt ned inne i sekstenmeteren, men i sum kan ikke hjemmelaget skylde på annet enn egen udyktighet foran motstanderens mål for at det bare ble ett poeng:

– Hadde dette vært et engangstilfelle hadde det vært så sin sak, sier trener Bjarnason.

– Men det begynner å bli ganske mange kamper vi har sett det samme mønsteret i nå. For meg som trener blir det viktig å sørge for at spillerne ikke henger seg opp for mye i det, men fortsetter å jobbe hardt med å forbedre samhandlingen, kvalitet på innlegg og kvalitet på løp. Så får vi en ny mulighet mot Nardo neste lørdag. Det er også viktig å ta med i totalbildet at Hønefoss er et godt lag som har vært i bra form de siste ukene. De fortjener ros for måten de forsvarte seg på. De har gjennomanalysert vårt spill på forhånd, og satte tre-fire store sterke spillere sentralt i banen. Da ble det vanskelig for oss å spille oss gjennom i midten, samtidig som de hadde mange folk i feltet når innleggene kom. Hadde det vært at vi ikke skapte sjanser i det hele tatt hadde jeg vært mer bekymret, men for å oppsummere kampen så kan jeg vel si at det føles som at vi tapte to poeng i dag, avslutter Bjarnason.

Med Fanas poeng mot serieleder Nest-Sotra så har Egersund fortsatt en luke på fem poeng ned til lagene under nedrykksstreken med sju kamper igjen å spille. Hønefoss ligger to poeng foran, med sine 23 poeng.

Kampfakta:

Egersund – Hønefoss 0–0 Idrettsparken, 558 tilskuere Dommer: Jørgen Haugen, Kurland IL Målsjanser: 7–1 Hjørnespark: 12–1 Gule kort: Kenneth Grande og Dennis Nielsen, begge Egersund. Joakim Rishovd, Hønefoss

Lagene:
Egersund: (4-5-1)
Igor Spiridonov, Marcel Wawrzynkiewicz, Dennis Nielsen, Kim Skogsrud, Mads Nørby Madsen, Bob Sumareh, Henning Romslo, Chris Sleveland (Elmin Nurkic 77), Kenneth Grande (Sander Remme 71), Elion Shatri, Stian Sleveland (Ovar Høyland 89)

Hønefoss: (4-5-1)
Alexander Pedersen, Asgeir Thor Ingolfsson, Joakim Mohn Rishovd, Benjamin Omerovic, Sivert Engh Øverby (David Taraldsen 46), Trace Muray, Marko Jankovic, Sivert Bukten (Daniel Østebø 86), Jardar Jameson (Magnus Johannessen 72), Sami Kamel, Kristoffer Hoven

Les mer om

  1. Egersund
  2. Egersunds IK
  3. Hønefoss BK