Presidenten i spansk fotballklubb arrestert i mafia-sak

Storaksjon mot russisk mafia har ført til flere arrestasjoner i spansk fotball.

Spansk politi beslagla flere sportsbiler.

Politiet i Spania gikk tirsdag til aksjon mot to russiske mafiaorganisasjoner i Spania. Gruppene skal være i involvert i storskala hvitvasking av penger, og aksjonen førte til arrestasjonen av elleve russere med forbindelser til to av de mest kjente mafiagrupperingene i Russland, kalt «Solntsevskaya» og «Izmailovskaya», skriver Europol i en pressemelding.

Solntsevskaya er en av de største mafiaorganisasjonene i Russland, som driver med menneskehandel og narkotikahandel. Organisasjonen skal ha rundt 9000 medlemmer.

Hos organisasjonen ble det funnet flere kraftige våpen.

Fotballsjefer arrestert

I tillegg til ledere av mafiagrupperingene ble presidenten og visepresidenten i en fotballklubben Marbella arrestert, skriver flere nettaviser, blant annet Mirror. Presidenten er også eier av klubben. Han kjøpte majoriteten av aksjene da klubben slet med økonomien i 2013. Flere medlemmer av styret er også under etterforskning.

Siden den gang har klubben rykket opp til det tredje høyeste nivået i spansk fotball, hvor de i dag ligger på midten av tabellen.

Flere sportsbiler, smykker, kontanter og et antall maskingevær ble beslaglagt i aksjonen. Kontorer til bedriftene er blitt gjennomsøkt og politiet har beslaglagt datautstyr

Mistenkt for hvitvasking

Grupperingen er mistenkt for å ha hvitvasket rundt 300 millioner kroner i Spania, som er inntekter fra ulovlige aktiviteter av russisk mafia.

Aktiviteten skal ha blitt styrt fra Russland, og en av de involverte i landet er ettersøkt av FBI, mistenkt for svindel til en verdi av 1,5 milliarder kroner.

Ifølge grupperingen har klubben brukt tre bedrifter til å hvitvaske pengene: Fotballklubben, en produsent av flaskevann, og en lokal golfklubb.