Fotball

Storebror Yttergård Jenssen: - Blitt sagt og skrevet mye usaklig og urimelig

Ruben Yttergård Jenssen (29) håper flere ser seg i speilet etter mye kritikk mot TIL.

BRØDRE: Ruben og Ulrik Yttergård Jenssen var på samme lag på dagens TIL-trening.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Den tidligere TIL-helten var torsdag tilbake på treningsfeltet på Alfheim før sesongoppkjøringen starter i nederlandske Groningen neste uke.

Han er veldig klar på hva som må til for å snu trenden.

– Jeg tror det viktigste for guttene nå er å holde fokus på arbeidsoppgavene. Det er mye som menes og skret som er både usaklig og urimelig. De er viktig at de ikke lar seg rive ned av det trykket som er rundt akkurat nå, sier Ruben Yttergård Jenssen.

– Hva tenker du på når du sier usaklig og urimelig

– Jeg har bare sett noe overskrifter. Det er mye jåss på ting som er hentet ut fra Twitter og Facebook. Jeg er nesten overrasket over at folk skriver det de skriver med fullt navn. Det må nesten være litt pinlig i ettertid når folk kan gå inn og sjekke det, humrer Jenssen.

Les også

TIL-ledelsen freder hovedtreneren inntil videre

– Kan se seg blind

29-åringen har forståelse for kritikken som har haglet, men mener det har gått for langt.

– Klart, TIL har lite valg, men de har ikke noe annet valg enn å stå på videre og få de nødvendige poengene. Man kan gjøre seg helt blind å si at alt er elendig, eller man kan prøve å være litt konstruktiv. For guttene er det viktig å ikke forholde seg til alt om blir ment og skrevet, sier Yttergård Jenssen.

Han tror også trener Bård Flovik står rakrygget i det hele.

– Det er mye trykk, men det er man forberedt på som trener. Han har mye erfaring, så jeg tipper han står bra i det.

– Forstår du det store trykket som har kommet?

– Ja, det er naturlig. Når poengene ikke kommer, så kommer trykket. Nå synes jeg TIL har hatt mye stang-ut, og da er det ofte tøffere mentalt å slå tilbake når man får mål i mot enn om man er i dytten. Det er mange gode fotballspillere i TIL, sier Yttergård Jenssen.

Les også

TIL avslo bud fra nederlandsk klubb

Dvel ikke ved Tom

Ruben Yttergård Jenssen skal tilbake til TIL en dag, men ikke med det første. At returen til Tom Høgli også ble utsatt, mener han ikke man skal dvele så yme ved.

– Det er så klart synd, men slik pakken ble med penger inn for TIL, og når Tom får være med på litt show før han vender hjem, så ble totalpakken veldig ok, også når man tenker på at København kommer hit på treningskamp, så det tror jeg ikke man skal dvele så mye ved.

Selv var han glad for å være tilbake på feltet og han har jevnlig kontakt med lillebror Ulrik (20).

– Jeg har mye kontakt med Ulrik, men ikke så mye med de andre, annet enn når jeg treffer dem. Jeg følger mye med på kampene og synes som sagt de har hatt mye stang-ut. Jeg håper virkelig det snur, og jeg har god trua at de mot Sandefjord trykker til og spillr med høy intensitet og masse engasjement, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Ruben Yttergård Jenssen
  2. Tromsø IL
  3. Eliteserien