Hyller nye Zajic

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296185"> <strong>VIF — Tromsø 2-0:</strong></a> VIFs toppscorer er blitt en ny mann – på og utenfor banen.</p>

FotballTippeligaenUllevål Stadion 10.07.11Vålerenga VIF - Tromsø TILBojan Zajic feirer sin scoringFoto: Eirik Førde

ULLEVAAL STADION (Aftenposten.no): Høyt elsket av Klanen for sine fantastiske finter, frekke scoringer, gode dødballer og mange assists. Likevel har aldri Bojan Zajic stått spesielt høyt i kurs hos trener Martin Andresen, som har foretrukket å bruke ham som superreserve mer enn en joker fra start.

Men det var før.

Nå er Bojan Zajic ikke bare Klanens favoritt, men også Martin Andresens.

— Bojan blir Vålerenga-spiller resten av sitt liv, sier VIF-treneren til Aftenposten.no.

Statistikksenter Eliteserien:

Toppscorer

På tampen av fjorårssesongen skrev midtbanespilleren under en kontrakt som holder ham i Oslo ut 2013. Det skal Martin Andresen være glad for nå – Bojan Zajic alene holder fortsatt liv i gulldrømmen mange Vålerenga-supportere fortsatt har.

Mot Tromsø punkterte Zajic kampen med 2-0-scoringen i sluttminuttene. Målet var hans fjerde for sesongen, noe som gjør ham til toppscorer for Oslo-laget. Det er likevel ikke bare scoringene Andersen er fornøyd med.

- Bojan er blitt langt mer moden nå. Han jobber mye mer for laget enn før, og tar et langt større, defensivt ansvar.

Det er serberen helt enig i, men legger også ubeskjedent til at han også bidrar utenfor banen – spesielt overfor Mohammed Fellah.

Fellah-mentor

Ballkunstneren har – etter fjorårets standard – hatt en tung sesong, men viste søndag prov av gammel klasse. Spesielt huskes to gjennombruddspasninger av verdensklasse – den første til Luton Shelton etter en snau halvtime (burde ha scoret), den andre til nevnte Zajic ti minutter før slutt (2-0-målet).

- Jeg har pratet mye med Fellah i det siste, og forsøkt å hjelpe ham. Han trenger humøret tilbake for at han skal være like god som han var i fjor.

— I dag lyktes han, og de to pasningene var helt utrolige.

Med sine 31 år, er serberen en av de eldste i Vålerenga-laget, og Martin Andresen er fornøyd med ansvaret Zajic har begynt å ta.

- Bojan er en kjempefyr, og en veldig viktig ressurs for klubben, også utenfor banen, sier Vålerenga-treneren til Aftenposten.no.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk