Henriksen ut, Hæstad inn

<p><i> <strong>Sjekk Drillos tropp mot Irland her!</strong></i></p>

Kristofer Hæstad er tilbake på landslaget.
  • Arild Sandven
Hvilke navn har Drillo på blokka i dag?

OSLO (Aftenpoten): Kristofer Hæstad (26) var eneste «nye» spiller i Egil Olsens landslagstropp til møtet med Irland i Dublin 17. november.

Markus Henriksen (18) som debuterte i Kroatia er overflyttet til U21-kamp mot Hellas i Loutraki samme kveld.

— Kristofer har spilt jevnt bra over tid, forklarte Drillo etter uttaket på Ullevaal stadion.

— Det er jo flere midtbanespillere i Vålerenga som har gjort det, men så skal jo også U-laget ut mot en voksen motstander, la han til.

Harmeet Singh (19) er i U21-troppen, mens Mohammed Fellah (21) er født 1989 og følgelig ikke aktuell for det nye U-laget hvor de eldste er født i '90. - Av de tre midtbanespillerne fra Vålerenga er Fellah den som er lengst unna , fastslo landslagssjefen.

— Det virker det som han er i Vålerenga også, ut fra hvordan de bruker ham.

Ett år ute

I 22-mannstroppen til kampene mot Kypros og Kroatia var det ikke en eneste spiller fra Vålerenga. Nå har eliteseriens sølvvinnere fått med Hæstad.

«Doffen» står med 27 A-landskamper, men har ikke spilt siden 1-0-seieren over Sveits 14. november i fjor - med andre ord går det litt over et år før han får sjansen igjen.

Ved siden av Markus Henriksen er også Rune Almenning Jarstein (skadet), Daniel Braaten, Steffen Iversen og Knut Olav Rindarøy ute av Irland-troppen, som kun består av 18 spillere.

Dette er troppen:

Keepere: Jon Knudsen, Espen Bugge Pettersen.

Utespillere: Mohammed Abdellaoue, John Carew, Vadim Demidov, Henning Hauger, Christian Grindheim, Brede Hangeland, Tom Høgli, Kristofer Hæstad, Ruben Yttergård Jenssen, Petter Vaagan Moen, Morten Gamst Pedersen, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise, Kjetil Wæhler, Espen Ruud, Erik Huseklepp.