Fotball

Viking går over til Diadora

<p>Tidenes nest største Viking-avtale.</p>

mms
  • Joar Time
  • Jan-erik Larsen
FotballTrening VikingDrammen / Marienlyst Stadion05.08.2008Foto: Morten Olsen, DigitalsportEgil Østenstad

Etter over 30 år med Adidas som utstyrsleverandør, bytter Viking til Diadora de neste fem årene. Det ble klart på en pressekonferanse på Viking stadion onsdag ettermiddag.

Fra og med 2011-sesongen er det slutt med de velkjente Adidas-stripene, og det italienske merket overtar i Jåttåvågen. Bortsett fra avtalen med Lyse, blir dette den største enkeltavtalen i klubben.

— Dette innebærer at vi har skrevet en utstyrskontrakt som er langt mer attraktiv enn tidligere avtaler, sier administrerende direktør Bjarne Berntsen.

— Vi har vært i dialog med tre-fire andre firmaer, men Diadora hadde det klart beste tilbudet. Vi tok en referansesjekk blant de andre klubbene som har merket, og fikk bare gode tilbakemeldinger. Det gjelder alt fra drakter, klær, baller og keeperhansker, sier sportsdirektør Egil Østenstad.

- Vesentlig bedre avtale

Avtalen med utstyrsleverandøren har en verdi på fire millioner kroner i året, og strekker seg over en femårsperiode. Totalt vil avtalen komme på 20-25 millioner kroner, med én kontantdel og én utstyrsdel.

Avtalen er Diadoras største i Norge, og skal være vesentlig større enn avtalen Viking har hatt med Adidas.

- Vi har strukket oss ekstremt langt, og avtalen har en langt større verdi enn de andre klubbene vi samarbeider med i Norge, sier Totto Wold, Diadora-ansvarlig i Norge og Sverige.

— Det er fordi vi ser på Viking som en toppklubb med stort potensiale. Samtidig holder laget til i et distrikt vi mener det er viktig å komme inn i, sier Wold.

Fra før har Lillestrøm, Hønefoss og Sandefjord Diadora som utstyrsleverandør i eliteserien, mens Bodø/Glimt og Alta har det samme i 1.divisjon.

Får spesialdesignet drakt

Avtalen innebærer at Viking får en spesialdesignet drakt til seriestart. Det vil si at den ikke vil være å finne i Diadoras draktkataloger.

Viking har kommet med et ønske om en rendyrket Viking-drakt, med lite eller ingen innslag av hvitt på trøyen, med hvit shorts og blå strømper.

Nytt fra neste år er at Viking kanskje lanserer en tredjedrakt i en overraskende farge.

Drakten vil komme i salg rundt seriestart neste år - sannsynligvis i midten av mars. Viking vil spille treningskamper i en standard Diadora-drakt, og den nye hjemmetrøyen vil ikke bli tatt i bruk før seriestart.

Les også

  1. BAKGRUNN: Vikings draktsjokk

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Kristiansund137241312123
4Rosenborg146442619722
5Vålerenga145632520521
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien