Fotball

WBA rystet Manchester United

Pinlig hjemmetap for David Moyes.

David Moyes måtte se sitt lag slite tungt mot West Bromwich lørdag.
  • Jo Trønsdal Bævre
Saido Berahino storspilte da West Bromwich slo Manchester United. Her blir han gratulert av lagkamerat Billy Jones etter seiersmålet.

Manchester United — West Bromwich Albion 1-2:

Saido Berahino og Morgan Amalfitano sørget for bortejubel i Manchester da West Bromwich vant på Old Trafford. Wayne Rooney scoret for hjemmelaget i det som var Midland-klubbens aller første Premier League-seier over United.

Med det er United på en 12.-plass på tabellen, åtte poeng bak serieleder Arsenal. United-manager David Moyes velger å se fremover etter dagens kamp.

— Vi var svake både offensivt og defensivt i dag. Svake resultater vil alltid komme, men vi får flere sjanser og det er mange kamper igjen. Nå får vi fokusere på dem, sa Moyes til BBC etter kampslutt.

Gylden Berahino-sjanse

United åpnet derimot kampen best med mye balltrilling inne på gjestenes banehalvdel, men uten å komme til noen sjanser. Sågar ble den første muligheten skapt av West Bromwich, etter 14 minutters spill. En for anledningen meget frisk Berahino smøg seg mellom to United-spillere ute på høyrekanten, og fosset inn i feltet langs dødlinjen før han la ballen 45 grader ut i feltet. Der ble det mye klabb og babb, før vertene etter hvert fikk klarert.

Det neste kvarteret skjedde det lite, selv om hjemmelaget var nærmest med et par småsjanser. Vi måtte vente til det 29. minutt før den første store sjansen kom, og den var det bortelaget som sto for. Amalfitano tok ned en lang ball på utsøkt vis ute ved venstrekanten, og la inn til Berahino, som headet via bakken og på utsiden av den lengste stolpen.

Anderson i tverrliggeren

Like etter fikk United en kontringsmulighet som de tok godt vare på. Kagawa stormet ned venstrekanten og japaneren slo inn til Anderson som headet kontant i tverrliggeren fra seks meter. Brasilianeren tok selv returen, men ute av balanse sendte han ballen over mål. Anderson ble så avvinket for offside, til tross for at han var en liten meter på riktig side.

I siste spilleminutt før pause fikk Sessegnon omgangens største sjanse. En WBA-corner ble stusset videre til bakerste stolpe, der Sessesgnon sto klar. Spissen hamret ballen over mål på volley fra en meters hold. En vanvittig bom.

Andreomgangen startet friskt fra bortelagets side. Berahino fikk først en god sjanse fra skrått hold etter flott Sessegnon-forarbeid. De Gea var med på notene og reddet greit.

Amalfitano-show

Men det skulle vise seg å komme mer. Etter 53 minutter driblet Amalfitano seg gjennom nesten hele United-forsvaret, og kippet ballen elegant over De Gea. Et nydelig mål.

United svarte kjapt med et hardt innoverskrudd Rooney-frispark, som tilsynelatende så ut som et innlegg, men i stedet endte direkte i nettmaskene i borterste hjørne. Et mål som keeper Boaz Myhill må skrive på tabbekvoten.

Like etter kom Jonas Olsson til en kjempesjanse. En corner nådde svensken, som headet ballen i tverrliggeren. Bare marginer hindret West Bromwich å gå opp i ledelsen nå.

De neste minuttene skulle vise seg å bli svært innholdsrike. Bare sekunder etter Olssons sjanse var Anderson alene med keeper etter flott United-spill. Et litt for langt touch og en offensiv Myhill hindret scoring.

Nydelig WBA-mål

Så var det Midland-lagets tur igjen, da et frispark signert Amalfitano, ble reddet av De Gea helt oppe i krysset. Et nytt mål hang i luften, og avgjørelsen kom ett minutt senere, da West Bromwich kombinerte fint på høyresiden, før ballen etter hvert havnet hos Berahino like utenfor sekstenmeterstreken. Dagens store spiller brente til, og ballen føk ned i høyre hjørne, uttagbart for De Gea.

Målet førte til et visst United-press, der både Nani og Januzaj var nærme i sluttminuttene. Men det ville seg ikke for de regjerende mesterne, som med dette pådro seg sitt tredje tap i Premier League denne sesongen.

Alt i alt var det en fortjent West Bromwich-seier. Og mannen, som før kampen var ukjent for de fleste, Saido Berahino, er nå på alles lepper.

Premier League

SVUTMP
1Chelsea1410313362733
2Manchester City1410222982132
3Liverpool1494143123131
4West Ham United147342517824
5Arsenal147251720-323
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United
  3. West Bromwich Albion FC
  4. Premier League