Fotball

Tre City-poeng i forrykende kamp

<p>Newcastles nedtur fortsetter.</p>

Manchester City's Javi Garcia celebrates scoring against Newcastle United during their English Premier League soccer match in Newcastle, northern England December 15, 2012. REUTERS/Nigel Roddis (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR "LIVE" SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
  • Magnus Wikan

NEWCASTLE — MANCHESTER CITY 1-3

Etter den gode fjorårssesongen har Newcastle vært i fritt fall. På en skuffende 14. plass før lørdagens kamp, var veien mot nedrykk kortere enn veien til europacupspill.

På motsatt banehalvdel ventet Manchester City fulle av revansjelyst, men de måtte klare seg uten sin kaptein Vincent Kompany.

City i ledelsen

Kampen åpnet med et smell, og det var hjemmelaget som først skulle få sjansen.

Etter kun to spilte minutter lurte Papiss Cissé seg bort fra oppasseren i feltet, og styrte et godt slått innlegg mot mål. Men Joe Hart i City-buret reddet mesterlig.

Så begynte de lyseblå fra Manchester å våkne, og da ble det med en gang farlig. Ti minutter inn i kampen slo Yaya Touré en fantastisk gjennombruddspasning til Carlos Tevez, som alene med keeper valgte å slå ballen på tvers til spissmakker Kun Agüero. I et åpent mål trillet argentineren enkelt inn enn 1-0-ledelse for gjestene. Playstationscoring av de regjerende mesterne.

Hawaii-fotball

Målet ga City-stjernene en voldsom vitamin-innsprøytning. Bare minutter senere stormet City igjen i angrep. De kjappe teknikerne hos gjestene tråklet seg gjennom Magpies-forsvaret, og ballen endte til slutt hos Samir Nasri. Fra skrått hold avsluttet franskmannen i stolpen. Agüero var først på returen, men Tim Krul avverget avslutningen.

Men til tross for det ene gode angrepet etter det andre, merket City savnet av sin kaptein. Bakover så det slettes ikke like solid ut som fremover, og Newcastle kom også til flere muligheter i første omgang.

Etter 25 minutter er det Joe Hart som igjen må i aksjon. Etter å først ha gått i en knallhard duell med Demba Ba, måtte den engelske landslagskeeperen i full strekk på en avslutning fra Mike Williamson.

Men det meste handlet om City denne omgangen. Tre minutter etter Harts inngripen var City igjen på farten. Som så mange ganger før denne kampen, broderte de lyseblå seg gjennom Newcastle-forsvaret, og ballen havnet til slutt hos målscorer Agüero. Denne gangen var ikke Maradonas svigersønn like klinisk i avslutningen, og ballen trillet en halvmeter til side for mål.

Felt av headinger

Newcastle prøvde etter hvert å flytte flere spillere opp høyere opp i banen, men gevinsten var imidlertid bare kontringer i mot. Der var City dødelige. Etter 38 minutter kontrer de to argentinerne på topp et Newcastle-angrep. Den hurtige kontringen ender opp med et hjørnespark.

På hjørnesparket raget Javi Garcia høyest og stanget ballen mot stolperota. Der sto Davide Santon, som på komisk vis klønte ballen i mål. Gjestene opp i 2-0 på St. James' Park.

Scoringen var den niende headingene Newcastle har sluppet inn denne sesongen. Det er mest i Premier League.

City gikk i garderoben med en fortjent 2-0-ledelse.

Newcastle svarte

De som trodde kampen var avgjort i pausen, måtte raskt sluke ordene. Newcastle gikk rett i strupen på City, og fikk resultater seks minutter ut i omgangen.

En corner fra venstre ble i utgangspunktet klarert av David Silva, men Fabricio Coloccini slo på akrobatisk vis ballen inn igjen i feltet. Der lurte Demba Ba og stanget inn sin ellevte scoring for sesongen. Newcastle reduserte til 1-2. Scoringen ga vann på mølla for hjemmelaget. Med et enormt trøkk fra tribunen i ryggen, fortsatte de svartstripede offensiven. Bare to minutter etter scoringen spilte Vurnon Anita fri Cissé i sekstenmeteren. Senegaleseren vendte perfekt opp, men avslutningen gikk like over mål.

Farlig på corner, faktisk

Før denne kampen var Newcastle det eneste laget i Premier League som ikke har scoret på en corner. Om reduseringen ikke vil bli stående som en corner-scoring, kom den i alle fall som et resultat av av et hjørnespark. Og det skulle komme mer fra den fronten.

Etter 64 minutter slo Newcastle en corner inn fra høyre. Etter mye klabb og babb i feltet, endte ballen til slutt hos Demba Ba, men avslutningen gikk i nettveggen.

Ivoriansk nådestøt

Newcastle-trøkket resulterte aldri i noe mer enn den tidlige scoringen. I takt med lydnivået på tribunen sank også kvaliteten i hjemmelagets angrepsspill, og drøye kvarteret før slutt ble det helt stille.

David Silva og Pablo Zabaleta kombinerte vakkert langs venstresiden. Den argentinske høyrebacken slo til slutt ballen 45 grader ut til Yaya Touré. Ivorianeren, som var Citys kaptein for dagen, satte inn nådestøtet da han pirket ballen mellom beina på Krul i Newcastle-målet. 3-1 til bortelaget.

Tourés scoring knuste alt håp for Newcastle. Manchester City kontrollerte inn seieren det siste kvarteret, og henger dermed fortsatt på gullrival Manchester United i tetsstriden.

- Vi fortjente å vinne i dag, vi spilte bra, mente Citys Yaya Touré.

— Det var viktig å vinne i dag etter tapet mot United sist, sa bror Kolo.

Newcastle – Manchester C. 1-3 (0-2)

Mål: 0-1 Sergio Agüero (10), 0-2 Javi García (39), 1-2 Demba Ba (51), 1-3 Yaya Touré (78).

49.579 tilskuere.

Les også

  1. Moyes: - Helt uakseptabelt

  2. Kolarov avhørt etter rasismeanklager

  3. Stygg hjemmesmell for Liverpool

  4. Endelig vant QPR

Les mer om

  1. Engelsk fotball