Fotball

Bekreftet: Han er Barcelonas nye trener

Går fra Athletic Bilbao til Barcelona,

Ernesto Valverde er ansatt som ny trener i Barcelona. Foto: AP

Mandag kveld bekreftet katalanerne at Ernesto Valverde er ansatt som Luis Enriques etterfølger i sjefsstolen. Enrique ledet Lionel Messi & co. for siste gang da det ble seier i cupfinalen mot Alaves lørdag.

Spanske medier har i lengre tid spekulert høyt i at Valverde blir Barcelona-sjef etter han trakk seg som trener i Athletic Bilbao nylig.

– Jeg har snakket med ham i dag, og han er svært glad. Dette er en helt spesiell utfordring for han. Han har kapasiteten, kunnskapen og erfaringen til å mestre den, sier Barcelonas klubbpresident Josep Bartomeu i en uttalelse.

– Han har en måte å jobbe på som passer denne klubben. Han elsker å bruke ungdomssystemet, og han er også lidenskapelig med hensyn til teknologi og måten den kan brukes inn mot en kamp, tilføyer han.

Les også

Her jubler de for Premier League-plass og 1,9 milliarder kroner

Skuffelse

53 år gamle Valverde får nå jobben med å løfte Barcelona etter en sesong som i den spanske storklubbens målestokk har vært en smule skuffende. Sølvplass i ligaen og mesterligaexit i kvartfinalen er ikke der katalanerne ønsker å være.

Cuptriumfen ble bare et lite plaster på såret.

Valverde har en fortid som spiller i Barcelona. I perioden 1988 til 1990 fikk han noen få kamper for klubbens førstelag. Størstedelen av karrieren tilbrakte han i Athletic Bilbao, der 53-åringen har levert solide resultater også som trener.

Bilbao endte som nummer sju på tabellen i La Liga denne sesongen.

Tilbake i byen

Valverde har samtidig en fortid som fotballtrener i Barcelona by. Fra 2006 til 2008 ledet han byrival Espanyol og førte klubben til finale i UEFA-cupen.

På merittlista står også en periode i Valencia, samt tre ligatitler og to cupmesterskap med den greske storklubben Olympiakos.

Beslutningen om å ansette Valverde ble kunngjort av klubbpresident Bartomeu etter at Barcelona-styret hadde hatt et kort møte mandag.

Torsdag blir storklubbens nye trener bli presentert for fans og spansk presse.

(©NTB)

Les mer om

 1. Lionel Messi
 2. Athletic Bilbao
 3. FC Barcelona

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Denne mannen kan bli Messis nye trener

 2. FOTBALL

  Ferdig som Barcelona-trener tre dager etter fiaskoen

 3. FOTBALL

  Lederkaos i Barcelona: «Sender sjokkbølger gjennom klubben»

 4. FOTBALL

  Messi noterte seg for ny milepæl da Barcelona slo tilbake med seier

 5. FOTBALL

  Gigantklubben slår sprekker: Messis oppførsel satte fart på ryktene

 6. FOTBALL

  Griezmann og Barcelona reiste seg etter marerittstart