Fotball

Gavepakke til Solskjær: Her senker han Chelsea fire minutter på overtid

Frank Lampard og Chelsea misbrukte gyllen mulighet til å rykke ifra konkurrentene.

Isaac Hayden satte inn 1–0 for Newcastle langt på overtid. Owen Humphreys / PA

 • NTB

Newcastle – Chelsea 1–0

Isaac Haydens scoring i fjerde overtidsminutt ga Newcastle 1-0-seier over Chelsea i Premier League lørdag og løsnet gjestenes grep om 4.-plassen.

Tottenham avga poeng mot Watford tidligere lørdag, mens Manchester United møter tilsynelatende ustoppelige Liverpool søndag. Chelsea øynet dermed en mulighet til å stramme grepet om plasseringen som gir mesterligaspill.

Frank Lampards menn maktet aldri å bryte ned et hardt kjempende hjemmelag, og i stedet forsvant også det ene poenget da Hayden scoret 20 sekunder før tilleggstiden var ute.

– Vi vet at vi har problemer lengst framme, og at vi ikke scorer nok mål. Når man ikke scorer så risikerer man alltid å gå på en smell, og slik ble det i dag, sier Lampard.

– Vi kan ikke trene mer på avslutninger. Vi trenger folk med killerinstinkt foran mål, og det er ingen tvil om hvor vi trenger å styrke laget.

 • Fått med deg denne? Haalands debut var historisk. Det han gjorde etter kampen, applauderes.

Frank Lampard måtte innse at det ble null poeng borte mot Newcastle. Scott Heppell / X03874

Mulighet for United

Etter Chelseas første tap på fire seriekamper er laget fortsatt fem poeng foran femteplasserte Manchester United, men Ole Gunnar Solskjærs menn fikk ekstra inspirasjon foran søndagens kamp mot Liverpool.

Newcastle tok på sin side den første seieren på fem kamper i Premier League, og de tre poengene ga etterlengtet avstand til nedrykksstriden.

Newcastle skal være i forhandlinger om en leieavtale for Inter-vingen Valentino Lazaro, men lagets to kantspillere lørdag så ut til å kjempe for plassene. De sto iallfall bak den første sjansen. Miguel Almirón raidet på høyresiden, og Allan Saint-Maximin nikket innlegget over.

Store sjanser

Lagets lange skadeliste ble enda lenger da Jetro Willems ble båret ut tidlig, og Chelsea overtok kommandoen. Likevel var Newcastle nærmest scoring da Joelinton nikket i tverrliggeren.

Ngolo Kanté tvang hjemmekeeper Martin Dúbravka til en god beinparade etter å ha blitt spilt gjennom av Reece James, som nylig signerte ny kontrakt med Chelsea.

Begge lag hadde sine sjanser til å ta ledelsen utover i 2. omgang, men nettkjenning ble det først på overtid. Saint-Maximin sto for innlegget, og Hayden snek seg inn bak Antonio Rüdiger og nikket fra kloss hold. Kepa Arrizabalaga fikk hånden på ballen, men greide ikke å holde den ute.

Les mer om

 1. Premier League
 2. Newcastle United FC
 3. Chelsea FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  I høst tapte de 0–9 mot topplaget. Nå fikk Southampton hevn for tidenes flause.

 2. FOTBALL

  Tettey nådde milepæl - Chelsea fikk luke i kampen om Champions League-plass

 3. FOTBALL

  Manchester City trodde de hadde vunnet – så gikk det fryktelig galt

 4. FOTBALL

  Chelsea snudde til seier og rykket fra Manchester United

 5. FOTBALL

  Arsenal-fiasko i Ljungbergs hjemmedebut

 6. FOTBALL

  Arsenal ble reddet av videodømming mot byrivalen