Først kom Mourinho med United-stikk. Så hyllet han Solskjærs storkjøp.

Den norske Manchester United-manageren kunne ikke bedt om en bedre start på sesongen. Etter kampen ble laget hyllet.

Ole Gunnar Solskjær knyttet neven og hevet armen i været etter 4–0-seieren.

Manchester United – Chelsea 4–0

Ole Gunnar Solskjær kunne ikke ha fått en bedre start på sesongen. Da nysigneringen Daniel James satte inn 4–0 mot Chelsea, utbrøt det et enormt jubelbrøl hos hjemmesupporterne.

Deretter fulgte Solskjær-sangene. «Ole’s at the wheel» og «You are my Solskjær» ble sunget om hverandre.

– Jeg tror ikke engang den mest optimistiske Manchester United-supporteren forestilte seg dette, skrev BBC-journalist Simon Stone i livestudioet til TV-giganten.

Daniel James ble omfavnet av lagkameratene etter 4–0-scoringen.

Drømmestart

Etter kampen var det en unison hyllest av prestasjonen til Solskjærs menn.

Marcus Rashford åpnet festkvelden fra straffemerket, før Anthony Martial la på til 2–0. Nok et mål fra Rashford, og en lekker avslutning fra James like før slutt, fullførte drømmestarten.

– Det kunne ikke blitt bedre for Solskjær og Manchester United. Masse gode opplevelser for de unge og nye spillerne, og et flott resultat, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland, som kommenterte kampen på Old Trafford.

Da kanalen satte over til studioet i Bergen, fortsatte Petter Myhre hyllesten av nordmannen og Manchester United.

– Jeg tror ikke Solskjær i sin villeste fantasi kunne drømt om en bedre start, sa Myhre.

– Dette er slik vi husker «gamle» Manchester United. De type målene. Raskt og teknisk, sa den tidligere Manchester United-spilleren Robin van Persie, som for anledningen var gjest i TV 2-studioet.

Marcus Rashford og Anthony Martial kunne med rette glise etter festforestillingen.

– Ikke lenger favoritt til å få sparken

Gary Neville, tidligere Manchester United-forsvarer og nåværende Sky Sports-ekspert, mente det ikke er noen grunn til å ta av helt enda.

– Når vi ser på Manchester United skal vi være forsiktige, fordi Chelsea kunne ha scoret tre mål i første omgang, kommenterte Neville til kanalen.

Den tidligere storscoreren Gary Lineker tok til Twitter under kampen. De siste ukene har det blitt skrevet at Solskjær har vært blant bettingselskapenes favoritter til å få sparken først i Premier League.

BBC-programlederen utnyttet anledningen til å kommentere skriveriene.

– Jeg mistenker at Solskjær ikke lenger er favoritt til å være den første Premier League-manageren som får sparken, skrev Lineker med det som kan tolkes som en humoristisk undertone.

Mourinho-stikk

Denne sesongen er José Mourinho en del av Sky Sports’ ekspertkorps. Det tok kun noen få minutter i portugiserens første opptreden for den britiske TV-kanalen, før han kom med et stikk til gamleklubben Manchester United.

Da 56-åringen ble bedt om å peke ut fire favoritter til å vinne ligaen, fant han ikke plass til Solskjærs United.

– Manchester City, Tottenham, Liverpool og Manchester Citys B-lag, svarte Mourinho.

José Mourinho var på plass i Sky Sports sitt studio under kampen.

Portugiseren lot seg imponere av Manchester City i lørdagens 5–0-seier mot West Ham. Han mener bredden i Pep Guardiolas lag er såpass god at spanjolen kunne stilt med to lag i toppen.

Mourinho var tydelig på at hans gamleklubber Manchester United og Chelsea er langt fra å være på samme nivå.

– Uansett hva som skjer i dag (i kampen mellom Manchester United og Chelsea), uavhengig om lagene spiller praktfullt og får et fantastisk resultat, har jeg vanskelig for å se for meg at de kommer til å være med i kampen om ligatittelen, sa Mourinho.

Hyllet Solskjærs storkjøp

Etter kampen brukte portugiseren også anledningen til å hylle Harry Maguire. Mourinho mener Solskjærs storkjøp kan utgjøre en stor forskjell for Manchester United denne sesongen.

– Du kan være veldig farlig i angrep, men om du føler at en feil ligger rundt hjørnet tar det bort selvtillitten, og du spiller ikke på ditt mest optimale, sa han og fortsatte:

– Jeg synes Harry Maguire fullt fortjent ble kåret til banens beste. Han var som et fjell. Som jeg alltid har sagt kan (Victor) Lindelöf blir en veldig god spiller. Med Maguire kan det bli et veldig godt par.

Maguire ble verdens dyreste forsvarsspiller da han ble hentet til United i starten av august. Engelskmannen skal ha kostet i underkant av 900 millioner kroner.

Neste mandag kommer neste test for Solskjær og United. Da venter Wolverhampton borte.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk