Fotball

Storscoreren sikret Arsenal-seier

Forrige sesongs toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang åpnet målkontoen da han sikret Arsenal-seier mot Newcastle.

Pierre-Emerick Aubameyang ble helten for Arsenal mot Newcastle søndag.
  • NTB

NEWCASTLE - ARSENAL 0–1

LEICESTER - WOLVERHAMPTON 0–0

Newcastle slet tungt forrige sesong, og lagets nye manager Steve Bruce fikk ingen i sesongåpningen på eget gress.

Selv om Newcastle hadde sine muligheter, viste Arsenal ingen nåde da vertene surret i forsvar. Det resulterte i at Aubameyang sikret London-klubben tre poeng og 1-0-seier på fremmed gress.

Den avgjørende scoringen kom etter en snau time da Jetro Willems ikke møtte en pasning. Da satte Ainsley Maitland-Niles fart og snappet ballen. Backen løftet blikket og serverte Aubameyang. Alene mot Martin Dúbravka var spissen iskald.

Les også

Premier League-overgangen overrasker ekspert: – Veldig rart

Iskald var Newcastle derimot ikke i avslutningen da det ble jaktet poeng i sluttminuttene. Dermed endte det med borteseier for Arsenal i sesongens første kamp i Newcastle.

– Det er alltid positivt for laget å vinne første kamp. Alle er fornøyde med tre poeng, og vi ser fram til å vinne flere kamper, sa matchvinner Aubameyang til BBC etter kampen.

– Vi kjempet hardt i dag. Det var en bra kamp mot et bra lag. Det er viktig å starte med en seier. Forrige sesong startet vi dårlig, så vi er fornøyde nå, fortsatte han.

Les også

Liverpool herjet i seriestarten: – Superfotball

Newcastle-spiller Miguel Almirón prøvde å filme seg til straffespark, men ble belønnet med gult kort.

Newcastle farlig frempå

Likevel var det Newcastle som var nærmest scoring før pause. Jonjo Shelvey fikk hjemmefansen opp fra setene da et skuddforsøk på halv volley traff stolpen.

Like før prøvde Miguel Almirón å lure dommer Martin Atkinson ved å gå ned i straffeltet, men kamplederen lot seg ikke overbevise og belønnet 25-åringen med et gult kort.

Nysigneringen Joelinton holdt på å få en drømmedebut da han dro av to mann etter en snau halvtime, men avslutningen hadde Arsenal-keeper Bernd Leno få problemer med.

Arsenal hadde riktignok noen muligheter, men det helt store var det ikke. Aubameyang sendte av gårde et skremmeskudd etter en snau halvtime, men Dubravka fikk slått ballen til corner.

Les også

Historisk VAR-annullering i serieleder Manchester Citys målfest

Leander Dendoncker fikk nettsus for Wolverhampton borte mot Leicester, men scoringen ble korrekt annullert for hands. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix

Lacazette på benken

Arsenals hovedtrener Unai Emery overrasket med laguttaket.

På benken hadde han plassert David Luiz, Dani Ceballos og Nicolas Pépé, som alle ble hentet til klubben i sommer. Der satt også stjernespiss Alexandre Lacazette.

Lacazette ble sittende på benken hele kampen, men de tilreisende fra London kunne likevel glede seg over å få sett Pepe, Ceballos og unggutten Martinelli i aksjon etter pause.

Les også

Aston Villa sjokkerte Tottenham. Så våknet Harry Kane.

VAR-annullering i Leicester

Det er knyttet spenning til hva Leicester og Wolverhampton kan finne på i årets sesong, men i søndagens oppgjør gikk lagene målløse av banen.

Gjestenes Leander Dendoncker fikk nettsus på et hjørnespark etter pause, men scoringen ble korrekt annullert for hands da videodommerne hadde tatt en nærmere kikk.

På det tidspunktet burde Leicester ha ledet 1–0. Jamie Vardy kunne enkelt pirket inn ledelsen, men skjøt istedenfor hull i lufta etter en drøy halvtime.

Leicester fikk også en stor mulighet på overtid da Willy Boly holdt på å score selvmål, men Wolverhampton slapp med skrekken. Dermed endte det 0–0.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Arsenal FC
  2. Newcastle United FC
  3. Premier League