Fotball

«Avskiltede» Berisha svarte med scoring

Valmir Berisha fikk nylig den tøffe beskjeden fra Lars Bohinen om at han ikke vil bli satset på i AaFK. Fredag svarte han med å lage lagets eneste mål i uavgjortkampen mot Kristiansund.

SØRGET FOR 1–0: Valmir Berisha har her satt inn AaFKs 1–0-scoring mot Kristiansund. Til slutt kunne han ikke forhindre at det endte 1–1 på Color Line stadion.
  • Eirik Nesset Hjelvik
    Eirik Nesset Hjelvik

AALESUND - KRISTIANSUND 1–1

70 minutter var spilt da Vebjørn Hoff på sterkt vis kom seg rundt på venstrekanten. Inne i feltet fant han Valmir Berisha, som på nærmest åpent mål satte ballen i mål via stanga til 1–0-ledelse for AaFK.

– Denne scoringen gjorde nok godt for selvtilliten hans, fastslo Sunnmørspostens ekspertkommentator Erling Ytterland på direktesendingen etter scoringen.

Berisha fikk tøff beskjed

Tidligere denne uka kom det nemlig fram at både Berisha og Marlinho hadde fått den tøffe beskjeden fra Lars Bohinen om at de ikke vil bli satset på av ham i framtida.

– Begge to har fått et signal på at det kan bli lite spilletid i år, og det synes jeg er et signal som de bør ta seriøst, sier Bohinen til Sunnmørsposten.
Fredag ble det klart at Marlinho har skrevet under for Kongsvinger, mens Berisha har vært tydelig på at han ønsker å overbevise Lars Bohinen om at han er verdt å satses på.

– Jeg liker måten Lars har kommet inn og hevet klubben på. Det er ikke mange som får mulighet til å bli trent av en så god trener. Nå er det opp til meg å overbevise han, uttalte Berisha.
Fredag fikk Berisha 30 minutter på seg som innbytter til å overbevise Bohinen. Ti minutter etter at han ble byttet inn, kom altså scoringen. Bortsett fra en brukbar mulighet sju minutter før slutt var svensken lite involvert i en halvtime der mange bytter gjorde sitt for at andreomgang på Color Line stadion ble svært oppstykket.

Lite kunne også Berisha gjøre med at Kristiansund utlignet til 1–1 bare fem minutter etter AaFKs ledermål. En god KBK-kontring endte med et innlegg fra venstre, som gled gjennom hele feltet, til Bendik Bye som satte inn 1–1.

Det ble også sluttresultatet.

– AaFK skal være fornøyd med resultatet, og spesielt førsteomgangen. De første 25 minuttene synes jeg AaFK er gode. Så totalt sett positivt av AaFK og uavgjort er greit nok slik kampen ble, konkluderte Erling Ytterland etter kampen.

DEBUTERTE: Erikson Spinola Lima, populært kalt «Nenass», fikk sin AaFK-debut mot Kristiansund.

AaFK klart best i gang

I oppgjøret på Color Line stadion var det faktisk 1. divisjonslaget Aalesund som åpnet best mot motstanderen fra divisjonen over.

Hjemmelaget tok kontrollen på oppgjøret fra start av og kom seg også til kampens første sjanse. Ti minutter var spilt da Sondre Brunstad Fet på nydelig vis ble spilt alene gjennom. Han hadde med seg Holmbert Fridjonsson som virket å ha helt åpent mål, men Brunstad Fet nølte litt for lenge før han spilte pasningen og den ble snappet opp av en KBK-forsvarer.

Fire minutter senere var det KBK som kom på sin første visitt. Et nydelig angrep fra Eliteserie-laget endte med at Aliou Coly ble spilt fri på høyrekanten, men fra skrått hold gikk «chippen» hans et stykke utenfor. Uten tvil en god sjanse det også.

Likevel var det Aalesund som var det førende laget innledningsvis, og etter 19 minutter rullet vertene opp nok et flott angrep. Et innlegg fra venstrekanten hadde retning mot Fridjonsson inne i feltet, men oppofrende KBK-spillere forhindret en stor AaFK-sjanse.

– Mye positivt av hjemmelaget hittil. Det er stort sett AaFK som har styrt spillet og hatt mest ball, oppsummerte Sunnmørspostens ekspertkommentator Erling Ytterland etter 20 minutter.

Ironisk nok løftet KBK seg flere hakk ganske umiddelbart etter dette. Torgil Gjertsen fikk blant annet en solid sjanse etter 24 minutter, men godt keeperspill fra Tarjei Omenås forhindret ledelse til gjestene.

Samme Gjertsen var på farta etter 33 minutter. På elegant vis dro han seg forbi flere AaFK-ledd, men fra 12-13 meters hold gikk avslutningen hans utenfor.

Omgangens siste sjanse så Holmbert Fridjonsson til å få like før pause. En nydelig pasning fra landsmann Adam Arnarson virket å sende Fridjonsson alene gjennom, men en kjapp KBK-forsvarer fikk kastet seg inn og avverget det hele i siste liten. AaFK ropte på frispark og felling som bakerste mann, men dommeren lot spillet gå.

Full isfront mellom AaFK og Gyasi: - Jeg bruker ikke en kalori på han

Rotete andreomgang

Mens førsteomgang tidvis var finspilt og inneholdt et par sjanser begge veger, ble andreomgang en langt mer rotete affære.

– Kvalitetsmessig synes jeg ikke at andreomgang har vært i nærheten av det som var store deler av førsteomgang, fastslo Erling Ytterland etter 64 minutter.
Da var det ikke skapt en eneste sjanse i andreomgang.
Men seks minutter senere skulle altså scoringen komme på AaFKs første sjanse. Vebjørn Hoff dro seg fri på venstre og la inn til en umarkert Valmir Berisha som enkelt styrte inn 1–0.
I denne perioden virket AaFK å ha god kontroll defensivt, men bare fem minutter glapp det bakover da Bendik Bye endte opp umarkert på bakerste stolpe og satte ballen i nota.

Resten av omgangen ble egentlig en veldig rotete affære. Begge lag byttet drøssevis av spillere, og spesielt AaFK lot flere unggutter slippe til.
Tempoet og rytmen i oppgjøret forsvant, og det hele ebbet ut i 1–1.

Innbytter Anders Waagan kunne avgjort til 2–1 tre minutter før slutt, men hans forsøk endte opp resultatløst.
Uansett en god gjennomkjøring for AaFK mot Eliteseriemotstand, og et helt greit resultat kampen sett under ett.

Resultatet betyr at AaFK fortsatt ikke har tapt hittil i sesongoppkjøringen. Før dagens oppgjør hadde både Hødd (3–0) og Brattvåg (4–0) blitt slått komfortabelt.

KAMPFAKTA:
AALESUND - KRISTIANSUND 1–1 (0-0)

Bane: Color Line stadion

Mål: 1–0 Valmir Berisha (70), 1–1 Bendik Bye (75)

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget

Gule kort: Ingen

AaFKs lag: Tarjei Omenås - Robert Sandnes (Markus Karlsbakk fra 60), Oddbjørn Lie, Kaj Ramsteijn - Jørgen Hatlehol (Håvard Breivik inn fra 57), Fredrik Carlsen (Emil Solnørdal fra 80), Nenass, Adam Arnarson (Kheirullah Ahmadzai fra 74) - Vebjørn Hoff, Holmbert Fridjonsson (Valmir Berisha fra 60) og Sondre Brunstad Fet (Anders Waagan inn fra 52 min).

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Robert Sandnes
  3. Eliteserien