Fotball

Supporternes bønn til Canal+

<p>Dette er tilhengernes første reaksjoner på Canal+ sin ferske medieavtale med NFF.</p>

BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEBERGEN 20071028: Fotball. Brann-supportere fra supporterklubben Bataljonen feirer. Brann er eliteseriemester 2007 og feiret gullet etter 5-2 seieren over Viking på Brann stadion søndag kveld. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .
 • Pål Magnus Tømmervold
 • Svein Rune Kjøllesdal

Supporterklubbene til eliteserielagene håper at Canal +, og den som måtte få siste del av rettighetene, kvitter seg med mandagskampene.

VikingHorden synes kampene er for lett tilgjengelige nå.

— Vi må få folk tilbake på kampene. Om kampene bør flyttes til betal-tv eller blir dyrere vet jeg ikke, men vi må få folket opp av godstolen og ut igjen på kampene. Alle må dra i samme retning nå, sier leder i Vikinghorden, Geir Inge Fiskebekk.

Og mandagskampen vil han ha bort.

- Vi må bli kvitt mandagskampen. Jeg tror det ville vært mer folk på stadion om alle kampene gikk i helgen, sier Fiskebekk.

Flere vil bli kvitt mandagskampen

Brann:

— Vi håper å få igjennom flere av endringene vi allerede har foreslått. Å bli kvitt mandagskampen har vært en kampsak det siste året. Samtidig er det viktig at ting blir forutsigbart, sier Morten Talhaug i Brann Bataljonen.

Tromsø:

— Det kan være positivt for klubbene om det blir vanskeligere å få sett kampene. Men det er vanskelig å si noe om hva konsekvensene av avtalen blir, sier leder for Isberget, Alf Edvard Masternes.

Start:

— Vet veldig lite om hva avtalen innebærer enda. Men vi får håpe det gagner supporterne. Vi har et helt klart ønske om flest mulig helgekamper. Så vi får håpe det ikke går andre veien, sier pressetalsmann i Menigheden, Terje Roland.

Rosenborg:

Kjernens talsperson, Kenneth Kjelsnes mener det vil være viktig for Rosenborg-supporterne å påvirke nok til å få fjernet mandagskampene, men vil ikke uttale seg for mye før den endelige terminlisten er fastlagt.

Vålerenga:

— Nå vil vi først finne ut av fakta og ligge litt lavt i terrenget. Men det er ingen tvil om at vi ønsker at kampene skal gå lørdag og søndag. Aller helst to sendinger på lørdag og tre på søndag. Slik situasjon er i dag, er jeg redd vi har nådd et metningspunkt. Det sendes eliteseriekamper fredag, lørdag, søndag og mandag. Tirsdag og onsdag er mesterligadager, og torsdager er det europaligakamper. Vi har ikke råd til tomme tribuner og konkurser som vi opplevde med LYN, sier VIF-klanens talsmann, Svein Erik Bakke.

Les også

 1. Nå legges fotballrettighetene ut på anbud

 2. Canal+ : - Skal gi et best mulig tilbud

 3. TV 2-Wathne: - Jeg er ikke Petter Stordalen

 4. TV 2s sportssjef: - Jeg er sjokkert

 5. - Eliteserierettighetene solgt uten budkamp

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien