Fotball

Trekker seg etter Hallén-bråk

<p>Lederen i Divisjonsforeningen går av etter opphisset medlemsmøte.</p>

Fotball , Forbundstinget 7.-9. Mars 2008,Scandic Hotel HamarFoto: Dagfinn Limoseth - DigitalsportKaren Espelund og Roger Halberg Dagfinn Limoseth - Digitalsport

 • Roar Lyngøy

BERGEN (bt.no): – I går (mandag) trakk jeg meg som leder. Det skyldes helheten i norsk fotball. Det er så mye rot som foregår nå, og det har jeg ikke lyst til å være med på, sier Roger Halberg til bt.no.

Han har vært styreleder i Divisjonsforeningen siden 2010, og var med på oppstarten i 2002. Divisjonsforeningen har som hovedmål å skape større entusiasme rundt 2. divisjon.

Striden rundt fotballpresident Yngve Hallén er den direkte årsaken til at Halberg nå trekker seg. Da Divisjonsforeningen møtte valgkomiteen i Norges Fotballforbund 22. september, gikk styret i foreningen inn for å skifte ut Hallén. Divisjonsforeningen kom opp med tre andre kandidater: Tidligere visepresident i NFF, Erik Loe, tidligere generalsekretær Karen Espelund og nåværende styremedlem Kjartan Berland.

Det var Erik Loe som ble frontet av Divisjonsforeningens styre. Som alle kjenner til er Loe nå ute av dansen etter saken rundt Veigar Pall Gunnarsson.

(Artikkelen fortsetter)

FOTBALLPRESIDENTEN: Striden rundt Yngve Hallén (bildet) er årsaken til at Halberg trekker seg (Foto: Scanpix).

Flagrende kritikk

På et medlemsmøte i Divisjonsforeningen under cupfinalehelgen i Oslo, fikk styret og leder Roger Halberg flagrende kritikk.

– Det var to-tre klubber som på det møtet kom med overraskende sterk kritikk for at styret i Divisjonsforeningen hadde gått til valgkomiteen uten å ha snakket med alle klubbene. Det var også noen som mente at medlemsmøtet var satt i stand for ”å ta” Yngve Hallén, noe det overhodet ikke var, sier Halberg.

Den nå avgåtte lederen sier at det ville vært umulig å få alle de 47 klubbene til å enes om én innstilling, og at det valgte styret i Divisjonsforeningen burde ha mandat fra klubbene til å gå til valgkomiteen.

– Etter møtet med valgkomiteen 22. september sendte vi dessuten ut brev til alle klubbene med begrunnelse på hvorfor vi ønsket et presidentskifte. Vi fikk kun én tilbakemelding, fra Follo, sier Halberg.

 • Les også: Hallén nektet å debattere med NFF-styremedlem

– Vi mister omdømmet vårt

Han og resten av styret følte at det var bred enighet om at Yngve Hallén bør skiftes ut ved fotballtinget i mars neste år. Etter skandalen rundt Erik Loe har Divisjonsforeningen sagt at de vil stille seg bak det som valgkomiteen kommer frem til, enten det blir Hallén eller en av de andre foreslåtte kandidatene.

(Artikkelen fortsetter)

IKKE LENGER AKTUELL: Divisjonsforeningens styre ønsket tidligere å skifte ut Yngve Hallén med Erik Loe (bildet). Det vil de ikke lenger (Foto: Digitalsport).

Halberg presisierer at han ikke lenger uttaler seg på vegne av Divisjonsforeningen, siden han har meddelt styret om at han trekker seg. Men som privatperson er han klar på at det er ønskelig med endringer.

– Det viktigste nå er at det blir fred i huset. Vi mister omdømmet vårt, og det er ikke gunstig for norsk fotball det som skjer nå , sier han.

Halberg, som selv satt i forbundsstyret fra 2006 til 2010, sier at han fryktet en ”topptung” ledelse med Hallén som president.

– Det er bredden og kvinnefotballen som har måttet betale for kuttene i NFF. Nå trenger vi en sterk president som kan få tilbake balansen i norsk fotball, sier Halberg.

Han er også sterkt kritisk til måten medieavtalen ble gjennomført på, der TV 2 mistet fotballrettighetene til Canal+.

Vil ha Espelund

Også Serieforeningen for kvinnefotball (SKF) har vært i møte med valgkomiteen.

Etter det bt.no forstår er Karen Espelund ønsket som ny fotballpresident, uten at noen i SKF vil si dette.

– Valgkomitéen har fått våre innspill, og vi kommer til å støtte deres konklusjon uansett. Men det er ingen hemmelighet at vi ba valgkomiteen om å evaluere presidentskapet, sier nestleder Olaf Styrvold i SKF.

Fakta/Forbundsstyret i NFF

President: Yngve Hallén

Visepresidenter: Einar Schultz, Hege Andersen Leirfall

Styremedlemmer: Anders Eggen, Arne Aambakk, Hege Jørgensen, Kjartan Berland, Mette Christiansen

— Neste forbundsting avholdes i mars på Lillestrøm.

— Hallén håper på gjenvalg. Begge visepresidentene har gitt beskjed om at de ikke tar gjenvalg, det samme gjelder flere av styremedlemmene.

— Valgkomiteen ledes av Ulla Britt Wiig Kristensen. Hun har valgt å fratre vervet som leder i Serieforeningen for kvinnefotball (SKF) frem til valgkomiteen har frigitt sin innstilling til nytt styre i NFF. Det er ventet at avgjørelsen vil drøye til utpå nyåret.

 1. Les også

  - Overgangssaken ikke bra for RBKs omdømme

 2. Les også

  Trekker anmeldelsen av Haakonsen

 3. Les også

  Kretsene støtter Hallén

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Toppfotballen taus om Hallén

 2. FOTBALL

  Kretsene støtter Hallén

 3. FOTBALL

  - NFF er for topptung

 4. SPORT

  Frykter straff ved å støtte andre enn Hallén

 5. SPORT

  Hallén gjenvalgt

 6. FOTBALL

  Her er Norges nye fotballpresident