Fotball

Uavgjort i Sarpsborg

<p><strong>Sarpsborg-Strømsgodset 1-1:</strong> Verken Sarpsborg 08 eller gjestene fra Drammen maktet å avgjøre kampen</p>

Oslo, Norway 20110915.Fra venstre: Stanley Ihugba og Krister Aunan i duell i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg08 og Strømsgodset torsdag kveld.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
  • Stian Rønningen

Sarpsborg — Strømsgodset 1-1

Godset-trener Ronny Deila har vært nøye med å poengtere at prestasjonene på fremmed gress har vært bedre sammenlignet med fjoråret, men poengfangsten har vært mager.

For Deila ble dagens kamp nok en bekreftelse på at hans gutter sliter med å avgjøre kamper for tiden. Prat om medaljer i starten av august har blitt erstattet med kamper som har endt uavgjort. Dagens kamp var intet unntak, og Deila måtte for femte gang på de siste seks kampene konstatere at hans lag spilte uavgjort.

Avgjørende uke

Sarpsborgs skjebneuke med tre kamper på sju dager ble innledet på verst mulig måte. Mandagen resulterte i seks innslupne mål mot Rosenborg, og lagets måltørke vedvarer. Sarpsborg 08 har faktisk ikke scoret siden kampen mot Lillestrøm 7.august, og laget står med syv strake tap i Eliteserien. Med håp om å ha kontakt med Fredrikstad (24 poeng) på tabellen før "Slaget om Østfold”, krevdes det seier i dagens kamp mot Strømsgodset, et lag som liker seg best hjemme på Marienlyst.

Dagens poeng mot Godset gledet trener Roar Johansen:

- Vi fikk med oss ett poeng mer enn mot Rosenborg, og vi kunne ha fått med oss alle tre.

Det var hjemmelaget som gikk til verket med mest iver i dagens kamp. Åpningsminuttene bar bud om en underholdende omgang. Allerede etter fire minutter måtte Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey varte opp en kvalifisert redning på forsøket fra Tom Erik Breive.

Heier-tabbe

Etter dette var hjemmepublikummet vitne til en kamp der det meste foregikk på midtbanen, men etter 36 minutter ville Lars Christopher Vilsvik det annerledes. Venstrebacken til Godset fikk avansere mot et passivt Sarpsborg-forsvar. Fra omlag 20 meter ladet han kanonen, og med hjelp av en uheldig Joacim Heier i Sarpsborg 08s mål var det gjestene som tok ledelsen på Sarpsborg stadion.

Sarpsborg 08 utlignet

I innledningen av den andre omgangen ble Godset passive, og hjemmelaget lot seg ikke be to ganger. Etter 59 minutter lykkes Breive med å finne hodet til Øyvind Hoås. Med en kontant heading via Glenn Andersens hode maktet Sarpsborg 08 å utligne.

Det kunne virke som at Godset trengte ett mål i mot. Godset virket plutselig mer skjerpet, og Øyvind Storflor og Anders Ågnes Konradsen hadde begge gode muligheter til å sende gjestene i ledelsen. Godset eide kampen de siste tjue minuttene, men ineffektive drammensere klarte ikke å avgjøre. Trener Johansen var for en gang skyld fornøyd med sitt lag defensive spill.

- Jeg er fornøyd med at vi ikke slipper inn mål på defensive dødballer, og at vi klarer å ligge kompakt bakover.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien