Fotball

Sokolowski på vei til Brann

<p>Vikings Tomasz Sokolowski var på lynvisitt i Bergen i går. Han kan bli Carl-Erik Torps erstatter.</p>

Tomasz Sokolowski er ønsket i Bergen.
 • Kurt Arne Nilssen
 • Christer Sævig

26 år gamle Sokolowski var en av Norges mest ettertraktede fotballspillere da han ved årsslutt i 2008 valgte å forlate Lyn.

 • Vi følger Viking: Siste nytt om klubben her

Stadige skader

Viking fikk signaturen hans, men den polskfødte midtbanespilleren har så definitivt ikke hatt et heldig opphold i Stavanger. Stadige skader og et under middels forhold til trener Åge Hareide har gjort at Sokolowski på tre sesonger kun har startet 40 kamper for de marineblå.

I år har Sokolowski bare spilt fire kamper for Viking, ettersom han har slitt voldsomt med skader i lyske— og den nedre mageregionen.

Brann er uansett interessert i midtbanespilleren, i går gjestet han Brann Stadion for nærmere samtaler om en eventuell overgang.

Det faktum at Sokolowski har slitt mye med skader, skal etter det Bergens Tidende vet, gjøre at Viking er villig til å la spilleren skifte klubb vederlagsfritt. 26-åringens voksne lønn skal også bidra til at siddisene er villige til å la "Soko" gå gratis. Noe Åge Hareide langt på vei bekrefter:

— Viking har ikke hatt noen dialog med Brann. Vår dialog har gått gjennom agenten, og vi har sagt til ham at Tomasz kan få snakke med hvem han vil, sier Hareide.

Erstatteren til Torp

Brann har hatt en sportslig tung periode etter at Carl-Erik Torp nær omkom som følge av hjerteproblemer i kampen mot Sogndal. Etter cupfinalen uttalte Rune Skarsfjord blant annet at man i tidligere kamper har kunnet stole på Torp når det har vært nødvendig å roe ned spillet og våge å holde på ballen.

Sokolowski og Torp er slett ikke ulike som spillertyper - muligens med unntak av at Sokolowski er mer offensiv av legning og har et voldsomt tilslag.

I tillegg er Brann-fremtiden til Rodolph Austin usikker. Klubben kan få store hull å fylle på midtbanen hvis jamaicaneren, som har ett år igjen av kontrakten, blir solgt i vinter.

Statistikksenter Eliteserien:

Brann er i full gang med spillerjakten og en sentral mann er Rolf-Magne Walstad, klubbens nye sportslig administrative ansvarlige. Han har nettopp avsluttet sitt arbeid som daglig leder i Hønefoss. Walstad har, som Sokolowski, bakgrunn fra Lyn og de to kjenner hverandre godt fra tiden på Oslo vest. Bedre enn de fleste kjenner Walstad Sokolowskis potensial, men det er likevel på det rene at midtbanespilleren ikke har innfridd i Viking.

— Vi kommenterer verken Messi, Ronaldo eller Sokolowski før noe er klart, sier Walstad.

- Ingen kommentar

Etter å ha vært nærmest skadefri i hele sin fotballkarriere, fikk Sokolowski en alvorlig strekkskade relativt tidlig i sin periode i Stavanger.

Siden har den ene skaden fulgt den andre, og etter en god debutsesong i 2009, har midtbanemannen slitt. Rune Skarsfjord har stor tillit til sitt medisinske apparat, kombinert med null kroner i overgangssum, gjør det at Brann-treneren vurderer å hente 26-åringen til Bergen.

Sokolowski representeres av agent Stig Lillejord, de to ble observert på Flesland i går kveld.

— Dette har jeg overhodet ingen kommentar til, sier agenten.

Dersom Sokolowski blir Brann-klar i løpet av de nærmeste dagene, er det den andre forsterkningen foran 2012-sesongen på plass. Fra før har Strømsgodsets Fredrik Nordkvelle signert kontrakt med Brann. Klubben ønsker seg ytterligere en venstreback, en spiss og en kantspiller.

Tomasz Sokolowski besvarte ikke BTs henvendelser i går kveld.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5