Fotball

Målløst i Skien

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=285411"> <strong>Odd — Brann 0-0:</strong></a> Brann tok enda et skritt i riktig retning da de holdt Odd Grenland til uavgjort i en sjanserik kamp i Skien.</p>

MÅLLØST: Ingen av lagene klarte å score. Her Erik Huseklepp i duell med Odds Torjus Hansen.
 • Tom Eik Baugerud

– Jeg liker at mentaliteten begynner å bli bra i laget. Det vi så var også to lag som ville angripe, sa Brann-trener Steinar Nilsen til NTB etter kampen.

Brann lå bakpå og var giftige på kontringer i samtlige 90 minutter og kunne fort stukket avgårde med tre poeng, men det ville seg ikke for noen av lagene foran mål.

I det 9. minutt headet Morten Fevang ballen i mål etter en corner fra Bentley, men dommeren blåste for holding inne i feltet.

To minutter senere ble Simen Brenne lagt i bakken av Eirik Bake på 25 meter, men Fredrik Gulsvik blåste frisparket rett i muren.

 • Vi følger Brann: Siste nytt om klubben HER!
 • Vi følger Odd: Siste nytt om klubben HER!

Odd hadde ballen mest

Etter 13 minutters spill mistet Bentley ballen og ga Brann muligheten til å kontre. Huseklepp fant Petter Vaagan Moen på vei igjennom, men med høyrefoten ble avslutningen for tam og Arni Gautur Arason reddet enkelt.

Litt senere måtte Arason i aksjon igjen, denne gangen sweepet han glimrende da Diego Guastavino ble tredd igjennom på høyre.

I denne perioden var det Odd som hadde ballen mest, men Brann var hele tiden farlige på kontringer.

Etter 21. minutters spill var Odd farlig frempå igjen etter et glimrende angrep. Magnus Lekven kom seg til dødlinja og slo inn mot lengste stolpe, men Gulsvik rakk ikk frem i tide.

I det 24. minutt ga Steffen Hagen bort ballen på midten og Huseklepp satte fart, en mot en mot en ryggende Fevang. Huseklepp gikk lett forbi Odd-kapteinen, men også denne gangen reddet Arason.

(Artikkelen fortsetter)

GOD KAMP: Arni Gautur Arason hadde mange gode redninger på Skagerak Arena (Foto: Digitalsport).

Livsfarlige på kontringer

Etter 35 minutters spill kontret Brann igjen og Huseklep satte opp Vaagan Moen for skudd innenfor sekstenmeteren til Odd, men hjemmelagets forsvar fikk ryddet opp i siste liten.

Resten av førsteomgangen fortsatte i det samme mønsteret. Odd hadde ballen mye, men slet med å spille seg til store sjanser, mens Brann var livsfarlige på kontringer.

Andre omgang startet dramatisk da Bentley ble taklet hardt inne i Branns sekstenmeter og hele stadion ropte på straffe, men dommeren vinket korrekt spillet videre fordi Rudy Austins takling var på ballen.

Etter 53 minutter driblet Huseklepp seg innover i banen og fant Bjørnar Holmvik utenfor sekstenmeteren. Holmvik forsøkte å bredside ballen i mål, men forsøket snek seg utenfor lengste stolpe.

To minutter senere kom Kovacs til avslutning etter en corner, men Håkon Opdal reddet enkelt det løse skuddet fra åtte meter.

Statistikksenter Eliteserien:

Kjempesjanse

Etter 58 minutter spilte Odd seg frem til en kjempesjanse. Gulsvik ble satt opp på høyre og slo et perfekt innlegg i retning Kovacs på lengste stolpe. Ungareren vant enkelt duellen og headet knallhardt fra fem meter, men Opdal hentet frem en kjemperedning og avverget for Brann.

I denne perioden kom Odd stadig nærmere scoring og Brann så mindre trygge ut bakerst på banen.

Etter 66 minutters spill kontret Brann ved Guastavino og Vaagan Moen fikk sjansen fra 18 meter, men skuddet skled av foten hans og gikk langt utenfor.

Halvannet minutt senere kontret Brann igjen og denne gangen tok Huseklepp saken i egne hender. Fra kanten av sekstenmeteren skar han innover i banen og siktet på lengste hjørne, men skuddet gikk et par centimetre på utsiden av stolpen.

(Artikkelen fortsetter)

FORTVILER: Erik Huseklepp skulle gjerne sett Brann få med seg alle tre poengene i Skien (Foto: Scanpix).

Etter 74 minutter fikk Huseklepp en kjempesjanse fra 12 meter, men Arason reddet glimrende. Brann plukket opp returen og Guastavino forsøkte seg fra distanse, men skuddet gikk en halvmeter over.

Brann var i ferd med å avgjøre kampen i Skien og Odd så mer og mer slitne ut.

Odd prøvde så godt de kunne, og etter 79 minutter skjøt Simen Brenne like utenfor fra 18 meter.

Peter Kovacs stusset et frispark like utenfor i det 88. minutt, men dette var dagen da ingenting ville inn og 0-0 var et greit resultat alt i alt. Odd hadde ballen mest, mens Brann var farlige når de først angrep.

– Spillerne leverte en god kamp, men jeg er ikke fornøyd med at vi bare tok ett poeng. Stort sett ble matchen spilt på Branns banehalvdel, men vi kunne også skapt flere av de virkelig gode mulighetene , sa Odd-trener Dag Eilef Fagermo til TV 2 Sport.

Video: Se alle målene fra eliteserierunden:

svp://94498?view=ap

Alle målene runde 9

Les også

 1. - Godt å stoppe Kovacs

 2. Nilsen: - Jeg synes dette var bra

 3. Fornøyd bare sjansene kommer

svp://94500?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien