Fotball

– Målet vårt er å bli størst i Rogaland

<p>Haugesund-fansen ønsker å kalle Viking for lillebror.</p>

Måkeberget er optimister foran Haugesund kamp mot Viking.
  • 100% Sport

Statistikksenter Eliteserien:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Fotballinteressen er sterk i Haugesund om dagen, etter solid poengplukking i sesonginnledningen. I kveld venter Viking i Stavanger – et etterlengtet lokaloppgjør for fansen i begge leirer. Men spesielt for dem som reiser over Boknafjorden.

– Vi har ventet i årevis på dette – helt siden vi var nede i breddefotballen , sier leder for FKHs supporterklubb Maakeberget, Arild Flesjå.

Med breddefotball mener han 2. divisjon, der Haugesund befant seg i 2005. Men de rykket opp igjen samme år – og brukte fire sesonger på å ta steget helt opp – til eliteserien.

– Målet vårt er å bli størst i Rogaland, slår vi Viking kan vi kalle dem lillebror. Viking er det eneste lokaloppgjøret vi har , understreker Flesjå.

Selv om laget møtte byrival Vard i 2. divisjon for fem sesonger siden, er det ikke det samme som å møte en nabo i den øverste divisjonen. Det var også helt greit å slå Viking ut av cupen i 2003, da Haugesund spilte i 1. divisjon.

– Jeg glemmer ikke det , nei.

Gjestene vant 2–1 med blant andre Trond Erik Bertelsen og Jone Samuelsen på laget.

Flesjå og Maakeberget stiller mann- og kvinnesterke til kampen: Alle 800 billettene som tilfaller bortelaget er utsolgt.

– Vi hadde ønsket at FKH var litt mer pågående og prøvde å få tak i flere billetter til oss. Mot Brann reiste vi 1200 stykker, og vi kunne garantert solgt flere enn 800 mot Viking. Samtidig oppfordrer vi fansen til å kjøpe billetter like ved bortesupporternes felt , sier Flesjå.

Ifølge Vikings driftssjef Gisle Oseberg er ikke det et problem – så lenge de ikke kler seg i FKH-utstyr og ellers oppfører seg.

– Vi har som mål å reise fra hver bortekamp uten en eneste ripe i lakken, forsikrer Flesjå.

I ettermiddag møtes fansen på fotballpuben, før turen går over Boknafjorden i båt – for 130 av de hvite og blå. Resten kjører privatbil eller buss.

Supporterlederen tror han kan få storebror-ønsket oppfylt.

– Vi er gode, spesielt på naturgras, og både mot Lillestrøm og Stabæk var keeperne deres banens beste. Vi skal sørge for stemningen på tribunen og satser på at laget gjør sin jobb ute på banen.

VIDEO: Skråblikk på 9. serierunde:

Bikiniprat, kampsport og fremtidsbriller

Totalt useriøs oppsummering av niende serierunde

svp://94518?view=ap

Bikiniprat, fremtidsbriller og kampsport

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien