Fotball

Norsk jubel i Europa: Sarpsborg rundet av drømmekvelden med knallsterk borteseier

Tre norske lag videre: – En kjempeopptur, mener TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Sarpsborg jublet for scoring på hjemmebane forrige uke. Torsdag slo de til igjen.
  • Sindre Trygsland

Rijeka – Sarpsborg 0–1 (1–2 sammenlagt)

Molde kjørte over skotske Hibernian, vant 3–0 og er videre. Rosenborg hadde full kontroll og vant 5–0 over to kamper mot Cork. Så avsluttet Sarpsborg det som ble en herlig norsk kveld i Europa da de vant 1–0 på bortebane i Kroatia, slo ut HNK Rijeka og slår følge med Molde og Rosenborg til playoff i Europaligaen. Det er siste hinder før et eventuelt gruppespill.

  • En hendelsesrik kveld: Vanvittig snuoperasjon: Nå må Molde stoppe denne VM-stjernen

Patrick Mortensens scoring etter 83 minutter var nok for Sarpsborg. Nå venter israelske Maccabi Tel Aviv for laget fra Østfold.

– Vi kommer hit og har en plan om å vinne 1–0. Så gjør vi akkurat det. Det er så sykt. Det er fullt fortjent at vi vinner. Dette var gåsehud, rett og slett, sier Kristoffer Zachariassen til NRK.

Torsdagens motstander ble i fjor nummer to i den kroatiske serien.

Mathisen: – En kjempeopptur

– En kjempeopptur. Det gjør ekstremt godt. Nå har vi et landslag som ser bedre og bedre ut. Får vi i tillegg da to og tre lag i Europaligaen, da blir det moro, sa Jesper Mathisen på direkten mens han kommenterte RBKs møte med Cork.

Han er ikke den eneste som er fornøyd:

Sto imot presset

Det endte 1–1 da lagene møttes til første kamp i Sarpsborg sist uke. Dermed trengte sarpingene bortemål for å gå videre. Det sto 0–0 til pause etter en jevnspilt første omgang på Rujevica stadion.

Etter Mortensens 1-0-scoring satte vertene inn et råkjør for å sikre 1–1 og ekstraomganger.

Sarpsborg kjempet heroisk, holdt unna og sikret avansement. Et hinder skiller Geir Bakkes mannskap fra gruppespill i Europaligaen.

Molde møter russiske Zenit St. Petersburg i playoff. RBKs motstander blir FK Skhëndija fra Makedonia.

Les mer om

  1. Sarpsborg 08