Fotball

Rodgers: - Mange andre ville kastet Suarez i søppelbøtta

Mener Liverpool fortjener respekt fra stjernespissen som krever å få forlate klubben.

KREVENDE: Liverpool-sjef Brendan Rodgers har en krevende jobb med Luis Suárez, som ønsker seg bort fra klubben. Her er Rodgers etter kampen mot Vålerenga.
 • Odd Inge Aas
  Odd Inge Aas
  Journalist
VIL BORT: Luis Suárez.
svp://15330?view=ap

VÅLERENGA-LIVERPOOL 1-4

ULLEVAAL STADION: Liverpool slo Vålerenga 4-1 på Ullevaal onsdag kveld, men både før og etter kampen var det Luis Suarez det handlet mest om.

Stjernespissen er igjen i England småskadet, og bruker anledningen til å kreve at Liverpool selger ham til Arsenal.

Liverpool-sjef Brendan Rodgers brukte tirsdagens pressekonferanse til å snakke om en fortsatt fremtid for Suarez på Anfield, bare for å oppdage at spissen senere på kvelden ga flere intervjuer hvor han gikk lengre enn tidligere i sitt krav om å få forlate Liverpool.

Der sa han at Rodgers flere ganger hadde lovet å selge ham om klubben ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League.

Aftenposten spurte Rodgers om Suárez lyver.

— Jeg vil ikke bruke slike ord, men mine samtaler med spillerne vil alltid være private, og jeg vil aldri si hva vi snakker om, svarte manageren etter VIF-kampen, og fortsatte med å legge ut om hva han forventer av klubbens ansatte.

 • Se video fra pressekonferansen øverst i saken.

— Dette er en klubb som alltid har jobbet på en spesiell måte. Det er en klubb med ambisjoner og som alltid vil gjøre sitt beste. Det er en klubb som handler om forpliktelse, og det betyr at alle er forpliktet til å kjempe for drakten. Det handler også om hvordan man omtaler klubben - på og utenfor banen. Det er en enhet.

- Ingen større enn klubben

Suarez hevder at det står i kontrakten hans at Liverpool må selge ham om Mesterliga-klubber byr en viss sum. Han sa også at spillerforeningen i England støtter ham i kravet.

Etter Vålerenga-kampen var imidlertid foreningens leder Gordon Taylor ute og sa at klausulen kun krever at Liverpool skal åpne forhandlinger om noen byr 40 millioner pund.

Rodgers sier at han ikke vil tolerere at noen bryter med klubbens verdigrunnlag.

De verdiene vil vi alltid opprettholde, og om noen tråkker utenfor de grensene vil jeg håndtere det. Det betyr at vi har en standard i Liverpool, som jeg vil kjempe med livet mitt for å opprettholde. Som jeg har sagt tidligere, det er ingen spillere eller personer som er større enn klubben.

Forventer respekt

Han vil imidlertid ikke si om Luis Suarez nå har brutt grensene for hva som er akseptabel oppførsel.

— Luis Suarez har gitt meg alt etter at jeg kom til klubben. Dette er klubb som har gitt Suarez den ytterste respekt siden han kom til klubben. Spillerne og supporterne har gitt ham absolutt alt, og spesielt etter alle episodene han har vært involvert i er det mange mennesker verden rundt som ville kastet ham i søppelbøtta. Men de gjorde det ikke, og de støttet ham til helvete.

Han trakk fram hvordan uruguayaneren ble hyllet av supporterne under en kamp på Anfield sist lørdag.

Til og med i Steven Gerrards testimonialkamp i helgen støttet de ham, og det aller minste de fortjener er respekt. Det vil jeg kjempe for å opprettholde, for Liverpool handler om respekt, verdighet og ydmykhet.

Enkel seier

Liverpool vant kampen greit 4-1, etter scoringer av Luis Alberto, Iago Aspas, Martin Kelly og Raheem Sterling.

Giancarlo Gonzalez scoret for hjemmelaget.

Rodgers var meget fornøyd med spillet i første omgang, da kun to av dem som er forventet å starte første ligakamp mot Stoke spilte.

Etter hvilen kom flere fra førsteelleveren inn, men Rodgers mente laget ble liggende litt for dypt utover i kampen.

Han trakk spesielt frem Iago Aspas´innsats som god.

— Han er veldig bevegelig, og jobber i tillegg veldig bra. Han er en målscorer, og det var derfor vi kjøpte ham.

PS: Ingen Liverpool-spillere stoppet for å snakke med pressen.

 1. Les også

  Liverpool-spillerne ble nektet å snakke med norsk presse

 2. Les også

  Liverpool med enkel seier mot Vålerenga

 3. Les også

  Spillerforeningen bekrefter Suárez-klausul

 4. Les også

  Suárez ber om å få forlate Liverpool som lovet

svp://15330?view=ap

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Vålerenga Fotball
 3. Liverpool FC