Fotball

Sent Bentley-mål senket Aalesund

<p>Brann vant hjemme for femte gang på rad.</p>

Bentley_body
 • Mads Bøyum

BRANN — AALESUND 2-1:

Brann Stadion (bt.no): Brann tok sin femte strake hjemmeseier mot Aalesund søndag. Det sørget en kjempetabbe av Aalesund-keeper Stein Grytebust og en sen Bentley-heading for.

- Det var j..... artig. Det føltes kjipt da Aalesund utlignet så sent, men heldigvis slo vi tilbake, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Skarsfjord refset Mjelde

Som på alle andre eliteseriearenaer begynte det med et stille minutt for de 77 som mistet livet terrordagen for ett år siden. Så var det tid for fotball. Starten var stille, den også. Halve førsteomgangen passerte uten store sjanser. Nærmest var Brann-stopper Zsolt Korcsmár, som nesten traff bra med hodet etter en corner.

Etter 26 minutter ga Brann-trener Rune Skarsfjord Erik Mjelde en skyllebøtte, etter at sistnevnte ga opp en ball som ennå var i spill. Mjelde sendte noen gloser i retur, men minuttet senere var han arkitekten da Brann kom til sin største sjanse så langt. Han fant Erdin Demir, som fant Bentley, som skjøt hardt like utenfor.

Kort etterpå angret nok Korcsmár på at han ikke trakk i susp før kampen. Han kastet seg inn og blokkerte en suser fra Christian Myklebust med skrittet, og ble naturlig nok liggende. Da han til slutt reiste seg, fikk han en av kampens største applauser. Men den kunne uansett ikke måle seg mot den neste.

Austin utnyttet Grytebust-tabbe

For etter 35 spilte minutter gjorde Aalesund-keeper Sten Grytebust en kjempebrøler. Han sleivet et utspark rett i beina til Rodolph Austin, som med stor sannsynlighet spilte sin siste Brann-kamp. Jamaicaneren takket og bukket, og lobbet fra 25 meter. Grytebust rygget, fikk noen fingre på ballen, men veltet bakover og fomlet ballen over streken.

En komisk scoring, men den vil nok bli husket lenge. Det ble også omgangens eneste, selv om Aalesund ved Barrantes var nær helt på tampen. Keeper Leciejewski sto stødig og stoppet forsøket.

— Det var en veldig god følelse å se den gå inn, sier Austin, som er høyaktuell for Leeds. Dit vil ikke ha Leeds-supporter Kjetil Rekdal ha ham:

- Han er ikke god nok , sa Aalesund-bossen til TV 2 etter kampen.

Tamt etter pause

Hadde det ikke vært for den sure vinden, kunne det vært lett å falle i søvn etter pause. De første tjue minuttene var fattige på både sjanser og kvalitet. Etter 70 minutter fikk Jason Morrison avslutte for Aalesund etter corner. Det gjorde han for så vidt bra – men ballen suste like over.

Etter 73 minutter gjorde Fredrik Nordkvelle en fin jobb, da han spilte ut til Amin Askar på venstresiden, som sto ensom og kunne skyte. Ballen skrudde utenfor. Ti minutter før slutt fikk Brann en enda mye større sjanse, da de helrøde satset alt på en kontring. Erdin Demir stormet over midtstreken med ballen i beina, fant Birkir Sævarsson som dro seg inn i feltet og skjøt, men der var Grytebust med på notene og gjorde en god redning.

Utliknet – men fikk svar

Da kampen for alvor nærmet seg 90 minutter, fikk Aalesund målet de kjempet for. Jo Nymo Matland fant innbytter Lars Fuhre, som sto på 20 meter. Han valgte å brenne av, og det var ikke så dumt. Skuddet traff Markus Jonsson, skiftet retning og gikk i mål til 1-1. - Hadde ikke ballen gått via Markus, ville Piotr (Leciejewski) reddet. Men etter målet viste vi styrke, sier Austin.

Dermed så det ut til å gå mot ett poeng til hvert lag, men Bentley ville det annerledes. Han spilte ut til Askar, før han beveget seg inn i feltet. Da innlegget fra Askar kom, var han på plass med pannebrasken – og stupte inn 2-1-målet som avgjorde kampen.

Les også

 1. - Austin faller gjennom i Premier League

 2. Martin Andresen: - Veigar må selv ta ansvar

 3. Grytebust: - Ikke artig

 4. Aalesund tidenes dårligste bortelag

 5. På vei opp

 6. - Tror Veigar at han er Messi?

 7. Gunnarsson: &ndash; Selvtilliten er under null

 8. Helsvart for Fredrikstad

 9. Selvmål ødela for Godset

 10. Pedersen scoret to og feiret med obskøn gest

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien