Nilsen: – Mulig å vinne resten

Steinar Nilsen tror på avansement i Europa League.

Steinar Nilsen(th), her sammen med assisten Sigurd Rushfeldt, mener at det slett ikke er umulig å gå videre i Europe League.

Steinar Nilsen har fått en OK start etter at han overtok som hovedtrener i TIL. I hans første kamp ble det 1-1 hjemme mot Sheriff, så ble 0-1-tap i Molde og sist lørdag ble det 4-3 over Viking på Alfheim.

I dag reiser «Gutan» til Russland og gjør seg klar til morgendagens kamp i Europa League borte mot russiske Anzji. TIL er sist i gruppa med ett poeng. Det er samme poengsum som Anzji og ett poeng bak Sheriff. Tottenham topper tabellen med seks poeng.

– Må gripe muligheten

Nilsen tror det er fullt mulig å ta andreplassen i Europa League-gruppen og dermed komme til sluttspillet. Han tror også på full pott i serien.

– Det er mange ting som er mulig å gjøre, og det er mulig å vinne alle kampene som vi har igjen denne sesongen. Da handler det også om å gripe muligheten som ligger der, sier Nilsen.

Samtidig vil han at laget skal bli mer effektive foran mål.

– De siste kampene viser at vi ikke får noe som helst gratis, selv om vi er bra i banespillet og målsjansestatistikk. Det er scoringer som gir poeng, og det må vi ta klart og tydelig ta innover oss, sier Steinar Nilsen.

– Bør slå dem

Anzji solgte en rekke stjerner i sommer, deriblant Samuel Eto’o og Willian til Chelsea. Laget er sist i den russiske eliteserien med bare seks poeng på 13 kamper.

– Vi har helt klart respekt for enhver motstander vi møter. Samtidig vet vi også at når kampen er i gang, har vi muligheter. Er vi gode på de tingene vi har vært gode på i det siste, bør vi klare å slå dem, sier en offensiv Steinar Nilsen.

Her er TILs gjenstående program denne sesongen:

  • 24. oktober: Anzji (borte)
  • 27. oktober: Lillestrøm (borte)
  • 3. november: Strømsgodset (hjemme)
  • 7. november: Anzji (hjemme)
  • 10. november: Brann (borte)
  • 28. november: Tottenham (hjemme)
  • 12. desember: Sheriff (borte)

PS! Skulle TIL havne på 14.-plass i eliteserien må de spille to kvalikkamper for å kunne beholde plassen.