Fotball

Krever penger for savnet Premier League-spiller etter flystyrt

Nantes har gått til rettslige skritt mot Cardiff.

Flystyrten som involverte fotballspilleren Emiliano Sala får etterspill.
  • stian.grythaugen@ntb.no

Den franske fotballklubben vil ha utbetalt den første delbetalingen for salget av savnede Emiliano Sala.

Cardiff skal inntil videre ikke ha betalt Nantes noe av den avtalte overgangssummen på 15 millioner pund, tilsvarende drøyt 165 millioner kroner.

Onsdag melder Sky Sports at Nantes nå går rettens vei for å få utbetalt pengene klubben mener å ha krav på. I første omgang skal det dreie seg om den første debetalingen på fem millioner pund, tilsvarende rundt 55 millioner kroner.

  • LES MER OM SAKEN: Flyet som fraktet Sala er funnet

Nantes, som skal ha gitt Cardiff en frist på ti dager til å overføre pengene, skal også vurdere å bringe saken inn for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Cardiff skal på sin side, ifølge Sky Sports, ha et ønske om å vente med den omtalte utbetalingen inntil luftfartsmyndighetene og politiet er klare med sine konklusjoner rundt flystyrten.

Den walisiske klubben skal angivelig være av den formening at det gjenstår å få svar på flere sentrale spørsmål rundt flyulykken, der i blant hvem som eide flyet Sala ble fraktet i.

Argentinske Emiliano Sala er fortsatt savnet etter at flyet som skulle frakte ham til Cardiff styrtet i Den engelske kanal mandag 21. januar. Søndag ble vraket av flyet, en enmotors Piper Malibu, funnet utenfor kanaløya Guernsey.

Mandag kom beskjeden om at en død person var observert inne i flyet, men det framgår ikke om det var Sala eller piloten David Ibbotson man hadde sett.

Det er ikke kjent om den rettslige prosessen mellom Nantes og Cardiff vil havne i det franske eller britiske rettssystemet.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Chelsea1410313362733
2Manchester City1410222982132
3Liverpool1494143123131
4West Ham United147342517824
5Arsenal147251720-323
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Fransk fotball
  3. Cardiff City