Fotball

Nå kan han ta Levanger til 1. divisjon

Byåsen snublet og Michael Karlsen senket Elverum.

Andreas Holmberg og Levanger er for alvor med i kampen om opprykk til 1. divisjon.
  • Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): Fredag skrev Adresseavisen om det som blir en thriller-avslutning i 2. divisjon. Og hvor Levanger og Byåsen begge spiller en viktig rolle i opprykkskampen.

Etter lørdagens kamper kan man si én ting: Den kampen har i hvert fall ikke blitt mindre spennende.

For:

  • Nå er Levanger ett poeng bak topplaget Raufoss
  • Byåsen snublet på Gjøvik
  • Rødde senket opprykkskandidat Elverum
  • Mens RBK 2 nå er tabelljumbo

For å ta det første først: Levanger lå fire poeng bak serieleder Raufoss foran helgens runde.

Nå skal det sies at Raufoss først spiller søndag, men laget fra Moan lå også to poeng bak både Elverum og Byåsen. Men etter 4-0 over Herd, er trener Andreas Holmbergs menn nå oppe på 2. plass på tabellen, og puster Raufoss hardt i nakken.

Benjamin Stokke sørget for 1-0 til pause mot laget som er nest sist på tabellen, men det ble spennende helt inn. Lettelsen var derfor stor da Simen Raaen Sandmæl doblet i det 86. minutt.

Da maktet ikke Herd stå imot lenger, og Tobias Luvenberg og Ivar Sollie Rønning sørget for at det til slutt ble meget komfortabelt til slutt.

Dermed kan den svenske treneren, som er inne i sin andre sesong i klubben, for alvor se framover mot en intens høst.

— Det er dette vi driver med fotball for. Og Levanger kan absolutt rykke opp, sa Holmberg til Adresseavisen fredag.

Rinnes scoring hjalp ikke

Samtidig snublet altså Byåsen i den viktige bortekampen på Gjøvik. Gjøvik/Lyn tok ledelsen etter fem minutter, men spissen Jonathan Rinne utliknet minuttet etter.

Det så ut til å bli sluttresultatet, men syv minutter før slutt scoret Ivar Martinez Gutierrez sitt andre for dagen.

Dermed et bittert tap, uten at Byåsen på noe som helst vis er hektet av: Laget er ett fattig poeng bak Levanger.

Straffescoring av Karlsen

Og Byåsen kan – som Levanger – sende blomster til Melhus i kveld.

For der tok bunnlaget Rødde seg av Elverum, gjennom en sen straffescoring av Michael Karlsen. Den høyreiste spissen med fortid i RBK, Hødd og Ranheim var iskald minuttet før slutt. Han ga sitt lag et lite pusterom fra nedrykksstreken, og sørget for at Levanger passerte Elverum på tabellen.

Serieleder Raufoss skal ut i vanskelig bortekamp mot Brumunddal søndag, som dermed blir svært viktig. Med seier får opplendingene minst fire poeng til alle utfordrerne. Med tap er opprykkskampen vidåpen.

RBK 2 i stortrøbbel

Helt i bunnen av tabellen begynner det nå å brenne et blått lys for Rosenborg-rekruttene med tanke på å berge plassen. I øyeblikket er laget helt sist, og har fem poeng opp til sikker plass etter Røddes seier.

Mandag venter en tøff bortekamp mot Nybergsund. Og med tanke på landslagspausen, og at a-spillerne har hatt helga fri, ser det ut til at RBK stiller meget ungt også i den kampen.

PS! Det siste trønderlaget i avdelingen, Nardo, tapte 1-2 hjemme mot Træff. Men Nardo er plassert trygt og godt midt på tabellen.

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Levanger FK
  3. SK Herd