Start-trener Steinar Pedersen: - Han har tatt vare på muligheten

I fjor løpte Eirik Wichne rundt på høyrekanten for Start 2 i 3.-divisjon. Nå er han i ferd med å bli en viktig spiller for Steinar Pedersen i eliteserien.

Start-trener Steinar Pedersen venter fortsatt på sin første eliteserieseier. Den kan komme mot Strømsgodset søndag.

KRISTIANSAND: — Eirik har fått muligheten, og tatt var på den, sier Steinar Pedersen.

Start-treneren har latt seg imponere av den unge mandalitten etter at han kom inn som ny hovedtrener for Start før årets sesong. Wichne har fått spille mye i årets sesong, til tross for at han bare hadde erfaring fra 3. divisjon før 2016-sesongen.

Eirik Wichne har vært på banen i fire av sju seriekamper så langt i år. Her er han i aksjon på fredagens trening på Sparebanken Sør Arena.

— Eirik har klart seg kjempebra. Han er en unggutt som er veldig ambisiøs, og veldig dedikert til arbeidet sitt. Det er en forutsetning for å lykkes, sier Pedersen, og legger til at Wichne alltid er med på å bidra når han spiller.Han sier følgende om kvalitetene til 18-åringen;

- Eirik er uredd, han byr på seg selv i treningshverdagen, han tør å ta sjanser, og han spiller absolutt ikke med håndbrekket på. Han er kvikk, og har ferdigheter til å spille både back og kant , sier Pedersen.

- Gøy med tillit

Wichne har spilt 90 minutter i begge av Starts to siste kamper.

Det går bra nå, sier Wichne.

18-åringen ble sett på som et stortalent da han ble hentet til Start fra Mandalskameratene før 2015-sesongen. Han slet litt i starten i Kristiansand, spesielt på grunn av hjemlengsel. Så løsnet det litt i fjor sommer.

— Året har gått over all forventning. Jeg fikk mye mer spilletid i vinter enn jeg hadde trodd, og sesongen har bydd på mye spilletid. Det er veldig gledelig, sier Wichne.

— Hadde du forventet å løpe rundt i 3. divisjon i år også?

— Jeg hadde håpt på et innhopp eller to i eliteserien i løpet av vårsesongen, men det har blitt litt flere. Det er veldig gøy at jeg får tillit, sier Wichne.

Mandalitten var blant Starts beste i 0-2-tapet mot Vålerenga i forrige serierunde. Da som høyreback. Han fulgte opp med nok en bra kamp da Fram Larvik ble slått 3-0 i cupen onsdag. Der scoret han også sitt første seniormål for Start.

svp://1001278?view=fvn

Gjennombrudd?

— Er du fornøyd med utviklingen?

— Jeg har tatt stegene ganske gradvis. Utviklingen i fjor gikk sakte, men jeg klarte å være tålmodig, og bare trente på som mye som mulig. Det har bare kommet etter hvert, sier Wichne.

- Hvordan er selvtilliten i år kontra i fjor?

— Selvfølgelig får man mer selvtillit når man spiller på et høyere nivå, og får tillit. Jeg føler jeg hadde greit med selvtillit i fjor også, men nå har jeg virkelig får det ut, sier Wichne.

Det snakkes mye om gjennombrudd for unge spillere. Wichne vil ikke ta helt av.

— Jeg har hatt god utvikling, og Start satser en del på meg. Om det er et gjennombrudd, kan diskuteres, sier Wichne.

- Hva er målet nå?

— Akkurat nå har jeg ikke satt meg så mange mål. Jeg må bare fortsette i den flyten jeg er inne i nå, og bare trene hardt, og fortsette å utvikle meg. Jeg vil jo bli best mulig, så da må jeg trene best mulig også, sier Wichne.

Les også

Starts cuphelt takker lagkameratene for mottakelsen

Back eller kant

Steinar Pedersen har brukt Wichne både på høyrebacken og på høyrekanten denne sesongen.

— Hvor trives du best?

— Jeg har blitt mer konvertabel i denne sesongen, men jeg liker meg nok bedre på kanten. Jeg er bedre offensivt , mener jeg selv, sier Wichne, som spilte sentralt i banen på MK før han kom til Start.

— Nå er det eliteserien, og et mye høyere nivå. Det er ikke bare, bare å spille sentralt på midten her, sier Wichne.

Espen Hoff er ute med skade søndag. I tillegg er Jens Skogmo ute med sykdom, og ikke med i troppen mot Strømsgodset.

— Vi får se. Hvis jeg får spille, så spiller jeg der de ønsker meg, sier Wichne.

PS: Daniel Aase er for øvrig med i troppen til kveldens kamp. 26-åringen har stått over de fem siste seriekampene på grunn av en skade i kneet.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk