Fotball

Imponerte på prøvespill: Hevder Celtic ønsker å hente Ajer

Celtic skal være interessert i å hente Kristoffer Ajer til sommeren. Selv er hovedpersonen forberedt på å bli Start.

Kristoffer Ajer på Start-trening onsdag. Nå hevder Daily Mail at Celtic ønsker å hente Start-spilleren
  • Steffen Stenersen

— Det var et veldig fint opphold. Jeg fikk lært masse, og jeg gjorde det bra. Så det var gøy, sier Kristoffer Ajer til Fædrelandsvennen.

Han er tilbake i Sørlandshallen på Start-trening etter en ukes prøvespill med den skotske klubben Celtic, og er fornøyd med det.

Fornøyd skal også Celtic-trener Ronny Deila være. Ifølge den britiske storavisen Daily Mail har 17-åringen fra Rælingen imponert såpass at den skotske klubben ønsker å hente Ajer. Men ikke før til sommeren.

Les også

Robstad blir Start-klar innen kort tid

— Ronny var fornøyd

Her er Starts stortalent Kristoffer Ajer på Celtic-trening i Skottland. 17-åringen blir i Skottland over helgen.

Avisen hevder at Deila og Celtic ser på Ajer som en nøkkelsignering i sommervinduet. Kristoffer Ajer har kontrakt med Start ut 2016. — Ronny var fornøyd med det jeg hadde gjort, og syntes jeg var et morsomt bekjentskap. Han hadde egentlig bare positive ting å si, sier Ajer.

Også rumenske Andrei Peteleu (23) viste seg fram på Lennoxton, hvor Celtics treningsfelt er. Til skotske STV Sport uttalte Celtics assistenttrener John Collins følgende:

— Vi vil vurdere dem og de vil være her i en uke. De gjør det veldig bra begge to.

Les også

Dette kan bli Starts nye stopperpar

Celtic-trener Ronny Deila.

Ajer har vært en ettertraktet spiller helt siden han kom til Start. Celtic skal ha fulgt Ajer lenge, og skal blant annet ha sett ham i kampen mot Bodø/Glimt i august, hvor også den franske storklubben Paris Saint Germain så stortalentet.

Start-spiller enn så lenge

— Nå er jeg Start-spiller, og har ikke så mye mer å si enn det, sier Ajer til Fædrelandsvennen.

- Er det planlagt flere treningsopphold med Celtic eller andre klubber?

— Det vet jeg ikke. Nå skal jeg være her og gjøre meg klar til en ny sesong.

Les også

Blodig Start-trening

Ajer ble i fjor den yngste kapteinen noen sinne i eliteserien, da han ledet Start ut på Åråsen i seieren mot Lillestrøm. Ajer var gjennom hele sesongen en del av en ledergruppe på fire-fem mann.

Start-trener Steinar Pedersen er glad for å ha Ajer tilbake, og utelukker ikke at 17-åringen får en lignende rolle i sesongen som kommer.

— Alderen spiller ikke så stor rolle

Kristoffer Ajer og resten av Start-spillerne kunne juble for tre poeng på Åråsen tidlig i fjorårssesongen. Med Ajer som kaptein.

— Kristoffer er en naturlig leder. Alderen spiller ikke så stor rolle. Han er en veldig reflektert ung mann, så at han har mye å bidra med på det området tror jeg. Nå er jeg i gang med å danne meg et bilde av gruppa som helhet. Hvem som står fram og tar ansvar, så setter vi sammen ulike team som skal være med og bidra til lagets beste etter hvert, sier Steinar Pedersen. Gir seg med toppfotball som 20-åring:

Les også

- Jeg satt kvelden før kamp og håpet på å bli syk. Jeg gruet meg sånn

Selv om Ajer er heftig linket til Skottland, planlegger Pedersen sesongen med tenåringen i laget.

— Etter en uke borte har han fått gode referanser, og sier selv han hadde en fin uke. Så lenge han er her så jobber vi hardt med å forbedre ham, sier Pedersen.

- Steinar har lagt lista høyt

Ajer ble i fjor benyttet både offensivt i banen - som gjorde han til Starts toppscorer med åtte mål - samt sentralt på midtbanen i en noe defensiv rolle. Ting kan tyde på at Pedersen kan komme til å bruke Ajer i som en av to sentrale midtbanespillere.

Les også

Skotsk avis: Deila vil hente norsk stortalent

— Kristoffer er ballsikker nok og pasningsikker nok til å spille sentralt. Han er en bra spiller, som er våken og opptatt av å bidra, sier Pedersen.

— Steinar er en god trener, som har satt sin stil og lagt lista høyt fra første stund. Det blir masse plass på midtbanen, og det liker jeg. Jeg håper å kunne kjempe meg inn sentralt, sier Ajer.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201651120
2Viking86111761119
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien