John Terry scoret selvmål, så utlignet han åtte minutter på overtid

Chelsea berget 3-3 i forrykende kamp mot Everton.

John Terry fortviler etter å ha satt ballen i eget mål.

CHELSEA — EVERTON 3-3

Kaptein John Terry startet dagen med å score selvmål for Chelsea. Så berget han 3-3 og ett poeng i en utrolig kamp da han scoret riktig vei åtte minutter på overtid. Midtstopperen var ikke nevneverdig opptatt av om han var i offsideposisjon eller ikke da han scoret.

– Jeg bryr meg egentlig ikke om det var offside eller ikke. Det er mitt første mål denne sesongen og det er viktig fordi vi fortsatt ikke har tapt etter at den nye manageren tok over, sier han til Sky Sports.

Dermed unngikk Guus Hiddink sitt første tap etter at han overtok som Chelsea-manager. Etter at Hiddink tok over laget 19. desember har Chelsea sanket 10 poeng av 18 mulige i Premier League.

Seks mål på en omgang

Etter en målløs 1. omgang på Stamford Bridge ble det rene scoringsshowet etter pause. Først var det Terry som laget selvmål etter 50 minutter da han forsøkte å klarere ballen. Seks minutter senere sto det 0-2 etter et vakkert volleyskudd fra Kevin Mirallas.

Men etter 64 minutter var det full spenning igjen da Diego Costa reduserte til 1-2 etter klønete opptreden i Everton-forsvaret. Jubelen hadde knapt lagt seg da Cesc Fabregas ordnet 2-2. Igjen var det samspill med Costa som førte frem.

John Terry jubler vilt etter å ha berget 3-3 og ett poeng for Chelsea.

Chelsea jaktet nå alle tre poengene etter at de i midtuken rotet vekk ledelsen mot West Bromwich. I stedet var det Everton som gikk opp i 3-2 i kampens 90. minutt ved Ramiro Funes Mori, som hadde blitt byttet inn etter 70 minutter. Deulofeu slo inn, og Mori flikket den inn fra kort hold.Det ble lagt til minimum sju minutter. Chelsea hadde flere enorme sjanser, og åtte minutter på overtid var det kaptein Terry som ordnet 3-3 med en heading og fikk rettet opp det som skjedde på selvmålet.

Sint Everton-manager

Ekstra surt for Everton var det at TV-bildene viste at Terry var i offside. Det fikk Everton-manager Roberto Martínez til å reagere.

– Sinne. Rent sinne, sier han ifølge BBC.

– Det er en klar offside som burde vært sett. For å gjøre det enda verre kommer scoringen 50 sekunder etter tillagt tid. Det er ikke godt nok, sier han.

Martinez så sitt lag spille god fotball. Derfor var overtidsscoringen ekstra tung å svelge.

– Det er nesten to meter offside inne i sekstenmeteren. Samtidig trenger kanskje dommeren hjelp med en klokke som alle kan se. Det er hjerteskjærende fordi jeg synes det var en strålende fotballkamp.

Enkelt for Manchester City

Manchester City hadde små problemer med å slå Crystal Palace. De vant 4-0 etter mål av Fabian Delph, Sergio Agüero (2) og David Silva.

Dermed overtok City tabelledelsen, men Leicester kan gå forbi senere lørdag med poeng borte mot Aston Villa.

Viktige seirer i bunn

Bournemouth banket Alexander Tetteys Norwich 3-0 etter mål av Dan Gosling, Charlie Daniels og Benik Afobe.

Også Newcastle tok en svært viktig seier i bunnstriden da West Ham ble slått 2-1. Ayoze Perez og Georginio Wijnaldum ga vertene en tidlig 2-0-ledelse før Nikica Jelavic reduserte.

Southampton banket West Bromwich 3-0 etter to mål av Jamie Ward-Prowse og ett fra Dusan Tadic.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk