Fotball

Talentet som glapp for Brann

<p>Men Peter Orry Larsen (22) angrer ikke på at det ble Aalesund.</p>

Fotball, 27.10.2011 , Tippeligaen ,Eliteserien ,aalesund v Stabæk 2-0 ,color line stadion ,Petter Orry Larsen - aalesund Jan Kjell Larsen - Stabæk Foto: Richard brevik , Digitalsport
  • Roar Lyngøy

Det gjør definitivt ikke AaFK heller. Som 22-åring har Peter Orry Larsen tatt steget og vært med på samtlige aldersbestemte landslag fra G15. Nylig ble han tatt ut på det nye U23-landslaget.

Og minst like imponerende: Han står med 101 eliteseriekamper. Kun seks spillere i AaFK har passert den magiske 100-grensen i eliteserien.

— Jo takk, det har gått bra. Jeg angrer ikke på klubbvalget, sier Larsen.

- Men med den dialekten din burde du vel heller ha spilt for Brann?

Larsen ler godt av spørsmålet fra Bergens Tidende der han sitter i loungen på Radisson-hotellet i sentrum av Oslo.

— Det kan være, jeg er jo fra Nordfjord. Sogndal var det mest opplagte, deretter Aalesund og Brann. De er ganske likt reisemessig, sier 22-åringen.

Valgte bort Sogndal

Sommeren 2006 var det Sogndal og AaFK som siklet etter Skavøypoll-talentet. Sogndal trakk det korte strået.

— Jeg fikk et godt tilbud fra Sogndal, men de hadde mange på min alder og jeg trodde at det ville være lettere å lykkes i Aalesund, sier han.

Alle kampene i eliteserien og på diverse U-landslag sier sitt. Denne sesongen har han spilt de fleste kampene, og i den senere tid har han bidratt med et par lekre brassemål. Larsen var blant de mest omsvermede på gårsdagens pressemøte på spillerhotellet, men det er slett ikke sikkert han får starte cupfinalen.

— Jeg satt på benken da vi vant finalen i 2009. Denne gangen blir jeg skuffet om jeg ikke starter, kommer det kontant.

Kjenner sir Alex

Slett ikke alle 22-åringer ville vært så ærlig og direkte i møte med media. Men trass i sin unge alder er det tydelig at Peter Orry Larsen er full av selvtillit. Han er høflig, men klar i talen. Det må han kanskje være med en sterk personlighet som Rekdal som sjef?

Ambisjonene er det heller ingenting i veien med. Ikke mindre enn seks ganger – senest i 2008 – har han vært og trent med Manchester United. Ikke mange nordmenn får hilse på sir Alex Ferguson.

Jeg kjenner sir Alex, men jeg vet ikke om han kjenner meg i dag , smiler Larsen.

— Målet mitt er å komme på A-landslaget og å spille i utlandet. England, Italia, Tyskland, Frankrike – en av de store ligaene, sier Arsenal-supporteren.

Kompiser i Bergen

Men nå er alle tanker rettet mot cupfinalen og Brann.

Seks mål på Lerkendal, det var imponerende. Det er alltid kult å møte Brann, et godt lag med et entusiastisk publikum. Dessuten har jeg mange kompiser som bor i Bergen , sier Vågsøy-karen.

Han og resten av laget har ladet opp i Oslo siden onsdag. De siste to dagene har de trent på Nadderud. Media er blitt kastet ut etter en halvtime begge dager, og i dag stenger de hele den siste økten. Kjetil Rekdal gikk fortsatt rundt og hostet i går, men det var ikke tegn til at flere var smittet.

Formen er opp og ned, men jeg skal jo ikke spille , humrer treneren som fyller 43 år finaledagen.

Antatt AaFK-lag (4-2-3-1): Sten Grytebust – Enar Jääger, Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland – Jason Morrison, Fredrik Ulvestad – Peter Orry Larsen, Michael Barrantes, Demar Phillips – Magnus Sylling Olsen.

Les også

  1. Branns cupfinaletapere

  2. Bergen eier Karl Johan

  3. Brann-supporterne drakk opp alt ølet på Flesland

  4. Branns ukjente Torp-erstatter vil bli i Bergen

  5. Vant to billetter i aller siste liten

  6. Nå farges Oslo rød

  7. Den siste bergenser

Les mer om

  1. Fotball-NM