Fotball

Deila tar over Vålerenga to og en halv måned tidligere enn planlagt

Først etter 2016-sesongen skulle Ronny Deila ta over hovedstadsklubben, men nå skal 41-åringen ta over treneransvaret umiddelbart.

Kjetil Rekdal og Ronny Deila blir begge sentrale i den nye storsatsingen i Vålerenga. Rekdal trener laget ut sesongen, så blir han ny sportslig administrativ leder, mens Ronny Deila bli ny hovedtrener fra 1. januar 2017. Foto: NTB scanpix

 • Marius Schjei Dahl

Det bekrefter han overfor VG.

Etter at telemarkingen ble avskjedighet med Celtic i vår, ble det i sommer klart at han skulle ta over stafettpinnen etter at Kjetil Rekdal hadde ledet Oslo-klubben siden 2013. Rekdal går inn i en rolle som sportslig leder, men endringene skulle i utgangspunktet skje etter 2016-sesongen.

Deila har de siste dagene ledet treningene til den nedrykkstruede klubben, som søndag spiller skjebnekamp mot nedrykksrival Tromsø på Alfheim. I søndagens 1-1-møte med Stabæk satt Deila på benken, selv om Rekdal fremdeles var sjef på Ullevaal.

Diskutert siden i sommer

— Ronny har ledet alle treningene denne uken, og det er naturlig at den stemmen også blir den som leder spillermøte og kampledelse. Det er ikke noe dramatikk i dette, men vi har diskutert oss frem til at dette er den beste løsningen, sier Rekdal til VG.

Les mer:

Les også

VIF klarer seg nok, men tør noen vedde?

— Siden i sommer har vi diskutert når Ronny skulle overta. Nå som han har vært med på treningene, er det riktig at han også leder laget. Det kan være fint med en stemme som kommer utenfra og forsterker ting fremfor meg som har stått her i søla i fire år, sier Rekdal.

Tre seriegull på tre år

Med 31 poeng på 27 kamper og ingen seiere på de siste fem kampene, står klubben i fare for å spille på nest-øverste nivå når klubben endelig flytter inn på sitt nye stadion på Valle høsten 2017. Erkerival Lillestrøm innehar foreløpig plassen som gir omspill om fornyet eliteseriekontrakt, bare to poeng bak en uke før derbyet som kan sende ett av lagene ned en divisjon.

— Vi gjør dette fordi vi tror det er det beste for laget. Når du har hatt treningene de to siste ukene er det naturlig å følge opp med også å ha kampledelsen. Vi tror det er en bra løsning, og jeg gleder meg veldig til å være med for fullt, sier Deila.

Han vant oppskriftsmessig seriegull begge sesongene han var sjef for Celtic og er altså tilbake igjen i ligaen han forlot i 2014, året etter at hans Strømsgodset imponerte med klubbens første seriegull siden 1970. Nå blir det en viktig kamp i andre enden av tabellen.

Les mer:

Les også

Celtic-spiller gjør narr av Ronny Deilas kompetanse

Håper på positiv effekt

– Vi har vist tidligere at vi kan slå hvem som helst i denne ligaen. Men vi må heve prestasjonen vi hadde mot Stabæk. Treningene har vært veldig bra. Nå handler det om å finne det riktige spenningsnivået. Jeg er veldig optimistisk. Jeg gleder meg til kampene. Det er deilig å være i gang igjen, sier Ronny Deila.

– Vi har tro på at det skal gi en positiv effekt – uten tvil. Hvis ikke hadde vi ikke gjort det. Vi har kanskje stresset oss selv litt mye opp den siste måneden. Poengfangsten har dødd litt ut. Men det har blitt jobbet godt på trening denne uken. Energien og humøret er stigende, sier Rekdal til VG.

**Les mer:

Les også

Eggen sjeldnere på RBK-treninger: - Skjønner at det kan ha skapt støy

**

 1. Les også

  Vålerenga-talent mister resten av sesongen med skade

 2. Les også

  «"Ingen kommentar" på ny fra TILs styreleder. Har han virkelig ikke lært?»

 3. Les også

  TV 2-Davy advarer: - Dette er det siste Tromsø trenger nå

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Kjetil Rekdal
 4. Ronny Deila

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Deila nektet å snakke med pressen etter sin første Vålerenga-seier

 2. FOTBALL

  Bisarr scoring reddet Vålerenga: - Jeg har gjort det én gang før

 3. FOTBALL

  Celtic-spiller gjør narr av Ronny Deilas kompetanse

 4. FOTBALL

  «Hylekoret får holde på. Vi vet hva vi driver med.»

 5. FOTBALL

  Rekdal ferdig i Vålerenga: - Kan godt være noen flirer nå

 6. FOTBALL

  Deila forlater Vålerenga - klar for ny klubb