Fotball

Færre Aalesund-fans får billetter enn sist

<p>Hard kamp om cupfinalen.</p>

Fotball Cupfinale menn08.11.2009 Molde fk v Aalesund fk 2-2 (eeo 6-7)ullevål StadiondEMAR PHILLIPS (L) aMUND SKIRI (l m )Johan arneng (r m) Glenn Roberts - (r) AalesundNorgesmester 2009Foto:Richard brevik Digitalsport
  • Stig Vågnes
henrik_hoff
henrik_hoff

ÅLESUND (smp.no): Lagene i cupfinalen 6. november får «bare» 13.000 billetter på deling. Siden Brann har hatt høyere besøkstall i snitt på sine hjemmekamper i serien, får de 7.000 billetter tilgjengelig, mens AaFK får 6.000. — Vi får om lag 1.000 færre billetter enn vi fikk til cupfinalen mot Molde i 2009. Dette betyr at det blir hardere kamp om cupfinalebillett i år, sier klubbdirektør Henrik Hoff i AaFK til smp.no.

  • Vi følger Aalesund: Siste nytt om klubben her

(Artikkelen fortsetter)

Aalesund-direktør Henrik Hoff skal garantert på cupfinalen, men kan ikke love billetter til alle som vil på Ullevaal. (Foto: Stig Vågnes).

Gjør som sist

Hoff sier Aalesund vil bruke samme fordelingsmodell som de brukte ved forrige cupfinale.

— Billettene blir fordelt rettferdig og gjort tilgjengelig for AaFK-familien (spillere, ansatte, medlemmer og frivillige) og samarbeidspartnere. I tillegg vil vi selge pakketurer til Oslo som inkluderer kampbillett og ha loddtrekning blant folk som kjøpt sesongkort , sier Hoff.

Mange blir skuffet

Supporterklubben Stormen fikk 800 billetter med klubben og 200 billetter fra supporter-alliansen sist Aalesund var i cupfinalen.

- Jeg forventer at vi får omtrent samme antall denne gangen. Vi gjør som sist og trekker billettene blant våre rundt 1.700 betalende medlemmer. Det er det mest rettferdige , sier Stormen-leder Tom Walderhaug.

Hoff sier det er umulig å imøtekomme alle ønsker om billetter.

- Også i år vil noen bli skuffet over at de ikke får tak i billetter. Vi prøver å fordele de få billettene vi har tilgjengelig på en mest mulig rettferdig måte , sier klubbdirektøren.

2.500 «frie» billetter

Norges Fotballforbund har 12.000 billetter som i hovedsak skal fordeles til de andre toppklubbene, kretser, serieforening (2050), VIP (3700 billetter) og NFFs sponsorer (2650 billetter).

I tillegg legger Norges Fotballforbund (NFF) ut 2500 billetter for salg, tilgjengelig for alle.

Loddtrekning

Hvem som får kjøpe billetter avgjøres ved loddtrekning mellom folk som registrerer seg på NFFs hjemmeside fra 1. til 7. oktober.

— Det er enorm interesse for cupfinalen i Norge, noe vi i NFF er kjempeglad for. Nesten uansett hvilke lag som spiller, kunne vi solgt ut Ullevaal to-tre ganger. Vi skulle veldig gjerne hatt større stadion slik at vi kunne solgt flere billetter, sier markedssjef René Pedersen i NFF til 100% Fotball.

Les også

  1. Rekdal: - Spillerne må overbevise

Les mer om

  1. Fotball-NM