Fotball

Sjokkexit for Real Madrid i cupen: – De har klart det umulige

Real Madrids problemer tårner seg opp.

  • NTB
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

REAL MADRID-LEGANES 1–2 (2–2 sammenlagt)

Onsdag kveld ble storklubben slått ut av den spanske cupen med 1-2-tap hjemme mot lille Leganés.

– Leganes har klart det umulige. Tapte 1-0 på hjemmebane, men hva gjør vel det når de kommer til Santiago Bernabeu med null respekt. De blå og hvite på tribunen kan nesten ikke tro hva de har vært med på, sa Petter Veland, kommentator hos Viasat etter kampen.

Med 1-0-ledelsen fra bortekampen valgte Real-trener Zinédine Zidane å spare stjerner som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos, Marcelo, Luka Modric og Dani Carvajal fra start. Det kostet dyrt.

Les også

«Fotballprofessor» om lønningene i engelsk fotball: – Det er vanvittig, er det noe mer å si enn det?

Real Madrid hadde ballen mest fra start, men skapte lite. Leganés skapte vel så mye, og gjestene tok ledelsen etter en halv time da Javier Eraso feide ballen i mål fra langt hold.

Gjestene ledet 1-0 ved pause, og mishagsytringer fulgte hjemmelaget i garderoben.

Les også

Manchester United topper pengeligaen. Her er Europas 20 rikeste klubber.

Kortvarig glede

Stemningen ble noe bedre da Karim Benzema utlignet framspilt av Lucas Vázquez tidlig i annen omgang. Da lå det an til avansement til semifinalen, men lettelsen varte ikke lenge.

Ti minutter ut i annen omgang mistet Theo Hernández fullstendig markeringen ved et hjørnespark, og Gabriel fikk en enkel oppgave med å nikke inn 2-1 til Leganés.

Les også

Tysk kamp ble avbrutt: Trener sendt til sykehus med ambulanse i pausen

Zidane reagerte ved å kaste inn Modric og Carvajal, men til ingen nytte. Real Madrid maktet aldri å score målet som ville gitt avansement, og i stedet gikk Leganés videre på bortemålsregelen.

Med 19 poeng opp til erkerivalen Barcelona i La Liga er mesterligaen nå Real Madrids siste sjanse til en tittel denne sesongen. Det er en turnering klubben har vunnet de to siste årene.

Straffeseier

I onsdagens andre kvartfinale måtte Valencia ha straffesparkkonkurranse for å slå ut Alavés. Begge lagene vant sin hjemmekamp 2-1, men etter målløse ekstraomganger var gjestene fra Valencia best fra 11-metersmerket.

Les også

Ronaldo ble sparket til blods. Så sjekket han skaden med mobilen.

To strafferedninger av Jaume Domenech sikret 3-2-seier. Ruben Sobrino, som scoret i begge kamper, sto for hjemmelagets tredje og avgjørende miss da han skjøt over.

Sevilla sikret semifinalebillett tirsdag, mens byrivalene Barcelona og Espanyol gjør opp om den siste torsdag.

Les mer om

  1. Real Madrid CF
  2. Spansk fotball
  3. Zinedine Zidane
  4. Cristiano Ronaldo