Fotball

Jostein Flo legger press på Start: - De må vinne

Både Start og Strømsgodset stiller med nye trenere når de møtes til dyst i Kristiansand søndag. Begge klubbene trenger poengene sårt.

Starts nye trener Kjetil Rekdal tar imot Strømsgodset og Bjørn Petter Ingebretsen søndag.

Tor Ole Skullerud tok over trenerjobben i Godset da Bjørn Petter Ingebretsen ga seg på grunn av helseproblemer i 2016. Onsdag trakk Skullerud seg, og inn i manesjen kommer atter en gang Ingebretsen.

I sin første kamp leder han Strømsgodset borte mot Start. Etter tolv kamper har drammenserne like mange poeng, og kun to poeng skiller ned til streken. Før sesongen var Godset spådd å være med helt i toppen.

Les også

  1. Rekdal tror søndagens Start-motstander er i tvil: - Jeg er uforutsigbar

  2. Fikk hjerteinfarkt sist gang han ledet Godset. Nå blir han hovedtrener igjen

Må bygge selvtillit

Forrige runde ble det 2-0-seier mot tabelljumbo Sandefjord. Det mener sportssjef Jostein Flo var viktig.

– Vi fikk en god opplevelse mot Sandefjord. At vi vant den kampen, med stort press på hjemmebane, var viktig for oss. Selvtillit er stikkordet, og opplevelsen av å vinne foran et forventningsfullt, og etter hvert litt utålmodig drammenspublikum, var utrolig viktig for oss, sier Flo og legger til at han ser for seg en tøff kamp.

– Start har hatt mye motgang, ligger utsatt til på tabellen, spiller hjemme og må vinne. Intensiteten vil nok være veldig stor, og det vil bli to lag som vil inn i et spor med medgang. Begge lag har potensial til å kunne klare gode opplevelser over tid, så det blir nok en tøff kamp.

Jostein Flo, sportsdirektør i Strømsgodset.

For hjemmelaget står Kjetil Rekdal på sidelinjen i trenerrollen for første gang siden han ga seg som Vålerenga-trener høsten 2016. Rekdal tok over Start-jobben etter at Mark Dempsey fikk sparken etter bare ti seriekamper.

Trenger støtte

Rekdal sier til klubbens nettside at de har som mål at det skal bli ekkelt for motstanderne å spille mot Start på hjemmebane, men at de da trenger at publikum møter opp på kamp

– Å ha publikum i ryggen betyr utrolig mye for spillerne. Det gir mye energi og lyst til både å vinne dueller og løpe noen ekstra meter. Slike ting er med på å avgjøre kamper og gi oss poeng. Det vet jeg av erfaring, sier Rekdal.

Start ligger på 15.-plass med sju poeng. Det er tre poeng opp til riktig side av streken.

(©NTB)

Les mer om

  1. IK Start
  2. Strømsgodset IF