Fotball

Kun Spurs-jubel i London etter målløst derby

<p>Ingen nettsus for Fernando Torres og Robin van Persie.</p>

Arsenal's Alex Song, left, fouls Chelsea's Fernando Torres during their English Premier League soccer match at the Emirates stadium, London, Saturday, April 21 , 2012. (AP Photo/Sang Tan)
  • Mads Bøyum

ARSENAL — CHELSEA 0-0.

Chelsea var laget med mest press på seg før lørdagens kamp på Emirates. De blå burde vinne for å henge med i kampen om Champions League-plass.

Det klarte de ikke, og for rivalene i kampen om topp 4-plassene, Tottenham og Newcastle, var 0-0 et perfekt resultat. Det øker også muligheten for å ta igjen Arsenal på tredjeplass, selv om det blir vrient.

0-0 er et resultat Robin van Persie og lagkameratene tross alt kan leve godt med. Arsenal ligger på 3.-plass, selv om det bare er tre poeng ned til Newcastle etter at formlaget knallet til med 3-0 hjemme mot Stoke senere lørdag. I tillegg har Newcastle én kamp mindre spilt enn Arsenal. Newcastle har vunnet de seks siste kampene og har ikke sluppet inn mål på de fire siste. Lørdag scoret Yohan Cabaye to mål for de svarte og hvite, mens Papiss Cisse scoret det siste.

Tottenham og Chelsea er også med i kampen om plassene som gir mesterligaspill neste sesong. Tottenham skuffet da de tapte 0-1 mot nedrykkstruede Queens Park Rangers. Adel Taarabt scoret det eneste målet da Tottenham tapte terreng. Arsenal står med 65 poeng, Newcastle 62 og Tottenham 59. Chelsea følger med 58. ## Traff tverrliggeren

Førsteomgangen var ikke den mest underholdende i fotballhistorien, men bød likevel på et par sjanser. De to største var hjemmelagets.

Den første gikk til Robin van Persie etter et kvarter. Theo Walcott fant nederlenderen med et presist frispark, men van Persies avslutning fra et par meters hold traff bare utsiden av stolpen.

Fem minutter før pause headet Laurent Koscielny i tverrliggeren på et frispark fra Van Persie.

Chelsea våknet

Heller ikke annenomgangen ble noen sjansefest. Chelseas Daniel Sturridge ble stoppet i siste liten av Thomas Vermaelen i det 55. minutt.

Samme mann var frempå med en avslutning like innenfor 16-meteren ti minutter senere, men keeper Szczesny hadde full kontroll, tross at forsøket gikk via Arsenal-forsvarer Kieran Gibbs.

Mot slutten prøvde van Persie seg igjen, flere ganger. Nærmest var han i det 86. minutt, da han fintet, fintet og fintet litt til inne i Chelsea-boksen, for så å fyre av et skudd som ble blokkert av Petr Cech.

Heller ikke Gervinhos skuddforsøk på overtid ble farlig, og kampen endte dermed 0-0. – Det var en merkelig kamp. De bestemte seg for å stenge igjen og forsøkte å ta oss på overganger. De ventet på oss på egen banehalvdel, og vi var ikke smarte nok til å finne åpninger, sa Arsenal-manager Wenger til Sky Sports.

– Det var en strålende lagprestasjon. Organiseringen, innstillingen og innsatsen var topp. Det var et bra poeng å ta med seg, mente Chelsea-manager Roberto Di Matteo.

Les også

  1. Walcott ferdig for sesongen

  2. Livsviktig seier for Gamst og Blackburn

  3. Historiske Cissé får London-lagene til å skjelve

Les mer om

  1. Engelsk fotball