Fotball

Brann-spillerne splittet i synet på Rune Skarsfjord

<p>Deler av spillergruppen uttrykker misnøye mot Skarsfjord.</p>

Brann etter cuptap på Flesland.Rune Skarsfjord
 • Anders Pamer
  Anders Pamer

Brann skal snart gjennom evalueringen av årets sesong. Spillerne er delt i synet på treneren, og ønsker nå å bli hørt av klubbens ledelse.

I fjor foretok Brann ingen evaluering av sesongen. Spillerne har i år vært meget nøye med å minne ledelsen på at en slik evaluering må finne sted mot slutten av sesongen. Den starter i neste uke. Der vil det komme frem at en betydelig del av spillergruppen er misfornøyd med Rune Skarsfjord.

Misnøyen går på nordlendingens lederstil, personalbehandling og kommunikasjon med spillerne. Dette skal også tidligere ha blitt tatt opp med Skarsfjord, uten at mange av spillerne føler deres innvendinger er blitt hørt.

Kaptein Markus Jonsson har på vegne av spillerne vært opptatt av at alt skal evalueres etter sesongen. Han sier han kjenner til misnøyen, men ikke dens omfang i spillergruppen.

— Jo, jeg kjenner til at det er en del misnøye. Men hvor stor den er, vet jeg ikke.

Kapteinen avviser at spillerne selv har krevd å få evaluere treneren.

- Nei, vi var på et møte med Roald Bruun-Hanssen og forslaget om en evaluering kom fra ham. Jeg er glad for at vi skal ha en grundig evaluering av sesongen, det synes jeg man bør ha.

Håper manglende spilletid er årsak

Det er ikke bare spillerne på Stadion som har behov for å rapportere om Skarsfjords lederstil. Også ansatte i andre deler av virksomheten har overfor BT uttrykt glede for at de nå kan få anledning til å rapportere om hva de mener bør forbedres på Stadion. Felles for dem alle er at de nekter å uttale seg på trykk i avisen.

I går kom det frem at Brann hadde ansatt to nye i støtteapparatet rundt Skarsfjord – Truls Jenssen og Tomi Markovski. Nyheten ble mottatt med vantro av deler av en spillergruppe som hadde ventet at de skulle få levere sin evaluering, før teamet rundt hovedtreneren ble styrket.

Det er klubbens sportsadministrator Rolf-Magne Walstad som har ledet jakten på ny assistenttrener. Walstad arbeider tett opp mot både Rune Skarsfjord og spillergruppen, men avviser at han kjenner til noen "vesentlig misnøye" med trenerens lederstil:

- I en gruppe med 20 spillere hvor bare elleve av dem kan starte kamper, vil det alltid finnes spillere som er mer eller mindre fornøyd, gjerne alt ettersom hvor mye spilletid den enkelte får.

- Har du inntrykk av at misnøyen er preget av manglende spilletid for den enkelte?

- Jeg håper det. Det er i alle fall ingen som har signalisert noe annet overfor meg.

- Ikke forutinntatt

Roald Bruun-Hanssen er derimot kjent med at flere av spillerne er meget kritiske til Skarsfjord. Det er også styreformann Lars Moldestad orientert om. I evalueringsprosessen vil det komme frem hvor bred misnøyen er og hva den enkelte foreslår som løsning på problematikken.

- Vi har en tradisjon i Brann for å evaluere sesongen og jeg har sagt klart fra om at det er en tradisjon vi skal fortsette med. Det ble ikke gjort i fjor, litt på grunn av at det var så hektisk i forbindelse med cupfinalen. Nå skal vi ha en gjennomgang, og jeg håper evalueringen vil ta for seg alle sider av virksomheten , sier Bruun-Hanssen.

- Er du kjent med at en betydelig del av spillergruppen er kritiske til Skarsfjord?

- Jeg ønsker ikke å være forutinntatt i forhold til innholdet i evalueringen. At spillere eller ansatte i støtteapparatet er kritiske til interne og eksterne forhold, det må vi nesten forvente i en slik evaluering.

- Aldri vært i en så åpen gruppe

- Hvis noen har gått til media med sin misnøye, fremfor å komme til meg med den, bør de kalles inn på et kontor som tilhører en som er over meg i organisasjonen , sier Rune Skarsfjord.

Han ble opprørt da BT i går konfronterte ham med opplysninger om en spillergruppe som er delt i synet på sin hovedtrener. En gruppering mener lederstilen hans er utålelig, mens en annen gruppe står last og brast ved sin sjef. Det er en beskrivelse Skarsfjord ikke kjenner seg igjen i.

— Spillerne har hatt alle muligheter til å ta opp en eventuell misnøye med meg. I sommer følte jeg at det brast litt her og der i spillergruppen, og da tok jeg initiativ til en tettere evaluering av meg. Siden i sommer har jeg blitt kontinuerlig evaluert av spillergruppen, og jeg har aldri vært i en så åpen gruppe. Gjennom disse møtene med spillerutvalget har jeg fått positiv og negativ kritikk. Hvis det da ernoen som har gått til media med sin misnøye, fremfor å komme til meg med den, bør de kalles inn på et kontor som tilhører en som er over meg i organisasjonen.

- Overraskende

- Er dette overraskende for deg?

- Ja, det er overraskende. Hvis det du sier stemmer, har ikke spillerutvalget gjort noen god jobb overfor spillergruppen sin.

Skarsfjord tok umiddelbart etter intervjuet med BT i går kontakt med Christian Kalvenes. Kalvenes ringte i går til BT for å be om å få uttale seg om saken. Han er en av fire spillere i spillerutvalget, og sier han ikke har fanget opp noen unormal misnøye.

Jeg kan ikke si jeg opplever at det er noe mer misnøye her enn det har vært i andre klubber jeg har vært i. Men klart, hvis folk ikke tør å ytre seg på møtene vi har hatt, så blir jo det litt synsing fra min side , sier Kalvenes.

— Vi hadde et spillermøte i juni, tror jeg, hvor det ble virkelig temperatur mellom oss. Der tok vi opp betente ting vedrørende spillestil, lederstil og annet. Men vi kom styrket ut av det, det er min oppfatning.

Siste: Møter forsinker treningen

Brann skulle fredag formiddag trent klokken 10.00. Men når klokken nå er passert 12.00, sitter laget fremdeles i møter, etter dagens BT-artikkel.

Vi følger saken videre.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

 1. Les også

  Tror ikke bråket påvirker

 2. Les også

  Dette er Branns to muligheter

 3. Les også

  - Selvfølgelig er det noe misnøye

 4. Les også

  Fossum ferdig i Brann

 5. Les også

  Truls Jenssen klar som Brann-assistent

 6. Les også

  Derfor lekker Brann

 7. Les også

  Nei, nei, nei - ikke si at det ulmer i Brann igjen!

 8. Les også

  Spillerne evaluerte Skarsfjord skriftlig

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5