Fotball

- Ville fotfulgt ham resten av livet

<p><strong>OSLO:</strong> Åge Hareide (52) ville ikke vært nådig om det var en norsk fan som ødela EM-håpet.</p>

OSLO 20070602:Landslagstrener Åge Hareide etter EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Malta på Ullevaal Stadion lørdag kveld. Norge vant oppskriftsmessig 4-0.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
 • Øyvind Brenne

Det forteller Norges landslagssjef i en kommentar til skandalen i Parken lørdag kveld. En fan løp ut på banen og slo etter dommeren, noe som gjorde at kampen ble blåst av og resultatet settes til 0-3 til Sverige.

— Jeg ville sannsynligvis fotfulgt ham resten av livet. Det er ikke noe jeg anbefaler noen å gjøre, sier Hareide til fvn.no på spørsmål om hvordan han ville reagert om en norsk supporter gjorde tilsvarende.

Hareide presiserer at han ikke har full oversikt over situasjonen – som oppstod i det 89. minutt i Parken lørdag. Danmark hadde hentet opp svenskenes 0-3-ledelse, før Christian Poulsen ble utvist og supporteren angrep dommeren.

— Selv om dommeren blir truffet, synes jeg han skulle latt spillet gå videre. Parken er full, dette ble synd for dansk fotball. Det er utrolig synd at kampen skal blåses av. Svensken kunne jo brent straffen, sier Hareide og fortsetter:

— Jeg føler dommeren mister litt hodet, sier Hareide.

Han har trent topplag i begge nasjoner, Helsingborg og Brøndby. Dagen etter Norges 4-0-seier mot Malta var landslagssjefen betinget optimist om kvalifikasjon til EM.

Men tankene gikk også til Morten Olsen.

- At en mann skal få ødelegge for alle... Det er synd for danskene. Man skal selvfølgelig beskytte dommeren, men her blir det slik at dansk fotball bevisst rammes, sier Hareide.

 1. Les også

  Justisministeren vil utestenge Poulsen

 2. Les også

  - Det gikk en djevel i meg

 3. Les også

  Voldsmannen løslatt

 4. Les også

  Poulsen reiste hjem

 5. Les også

  - Jeg var i sjokk

 6. Les også

  - Flau over å være dansk

 7. Les også

  - Jeg angrer ingenting

 8. Les også

  - Dommeren handlet riktig

 9. Les også

  - Jeg forsøkte å stoppe ham

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  FORELDRELIV
  Publisert:

  Psykologen: Bruk tid med sønnene dine denne høsten, og vis hvordan man er en skikkelig mann anno 2022. Ikke 1942.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5