Fotball

Torres ved bevissthet etter hodesmellen: - Jeg håper å komme tilbake veldig snart

Lagkameratene måtte gi førstehjelp.

 • Sjur Magnus Bergstrøm

Spanjolen Fernando Torres tilbrakte natt til fredag på sykehus, men er «bevisst og klar» etter å ha fått en kraftig hodesmell i torsdagens La Liga-kamp.

Spissen gikk ned for telling og ble liggende bevisstløs etter en hodeduell i 1–1-kampen borte mot Deportivo La Coruña.

Den stygge episoden skjedde etter et sammenstøt med hjemmelagets Álex Bergantiños fem minutter før slutt.

Den tidligere Chelsea- og Liverpool-spissen fikk raskt behandling, og natt til fredag kom Atlético med en melding om at hodeskanningen var godt nytt for Torres.

– Takk for all støtte til Torres. Han er stabil og ved bevissthet. Han vil tilbringe natten på sykehuset og gjennomgå flere tester i morgen, skrev klubben på Twitter.

Senere postet også klubben en melding fra Torres selv.

– Takk til alle som har bekymret seg for meg og for alle støttemeldingene. Jeg slapp med skrekken. Jeg håper å komme tilbake veldig snart, skrev klubben på vegne av Torres.

32-åringen har spilt over 100 landskamper for Spania, og har det tredje største antallet scoringer i Atléticos klubbhistorie.

Hodeduell

Det var etter 85 minutter av kampen mellom Deportivo la Coruna og Atletico Madrid at uhellet skjedde.

På stillingen 1–1 gikk Deportivos Alex Bergantinos knallhardt inn i en hodeduell med Torres, som fikk en albue i hodet før hodet smalt i bakken. Spissen ble liggende helt stille på gresset, mens skremte lagkamerater og motstandere spurtet bort og ville hindre at han svelget tungen.

 • Se video i vinduet øverst i artikkelen

I minuttene som fulgte ble den tidligere Liverpool-spissen behandlet av legeteamet, mens tydelig fortvilte lagkamerater gikk frem og tilbake med en klump i halsen. Produsenten sluttet også å vise repriser av smellen da de innså alvorlighetsgraden.

Torres ble båret av banen og sendt til sykehus i ambulanse noen minutter senere. En drøy halvtime etter kampslutt kom Atlético Madrid med oppmuntrende nyheter på Twitter.

– Takk for alle de støttende meldingene til Torres. Han er ved bevissthet og tilstanden er stabil. Han skal tilbringe natten på sykehus og gjennomgå flere tester i morgen (fredag, journ.anm), skriver klubben.

– Vi er alle redde. Hittil har vi fått oppløftende nyheter. Det viktigste er at Fernando er OK, sa Atléticos venstreback Felipe Luis til BeIN Sports.

Les også

Rekdal om gullstriden: – Jeg tror ett lag kan nærme seg Rosenborg

Spektakulært

Det ble lagt til mange overtidsminutter, men Atlético Madrid måtte nøye seg med et skuffende 1–1-resultat mot Deportivo, som hadde fire strake tap før torsdagens kamp.

Florin Andone ga Deportivo en tidlig ledelse etter 13 minutter. Han utnyttet et svakt utspill fra Atlético-keeper Jan Oblak. Gjestene slet med å skape sjanser, og stillingen holdt seg helt til storscoreren Antoine Griezmann i det 68. minutt gjorde 1–1 med et spektakulært skudd fra distanse.

Torres var svært nær å gi Atlético ledelsen, men Deportivos målvakt German Lux klarte på fremragende vis å få ballen unna. Sjansen kom få minutter før han pådro seg den fæle hodesmellen.

Les også

– Vi har ulike roller. Noen skal selge aviser, jeg skal lede norsk skisport.

I faresonen

Poengtapet var Atléticos andre på rad. Sist helg ble det 1–2-tap hjemme mot Barcelona.

Diego Simeones mannskap står i fare for å ende utenfor topp fire i La Liga denne sesongen. Hovedstadslaget ligger på fjerdeplass, men kun ett poeng foran Real Sociedad.

Deportivo La Coruña ligger på 17.-plass, ett poeng over nedrykksstreken. Det var Pepe Mels første kamp som trener for klubben som vant La Liga i 2000. Han ble klar for Deportivo så sent som tirsdag.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5