Fotball

Barcelona-seier og Real-tap snudde gullkampen i Spania

Fire dager har snudd opp ned på tetstriden i spansk fotball.

Neymar scoret to mot Celta Vigo.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

BARCELONA-CELTA VIGO 3-0

Barcelona styrket stillingen i gullkampen i spansk fotball da Real Madrid tapte onsdag, men korsbåndskaden til Victor Valdes ødela dagen.

Noen timer etter at han fikk krass kritikk fra Barcelona-legenden Johan Cruyff ga Neymar svar på tiltale med to mål i 3-0-seieren over Celta. Barcelona er fortsatt ett poeng bak Atlético Madrid, som slo Granada 1-0, men nå to foran Real Madrid, som før helgens Clasico hadde fire poengs forsprang.

Skaden til keeperveteranen, som mister VM, var et stygt skår i gleden. Han måtte tidlig bæres ut, og onsdag kveld ble det bekreftet at skaden er så alvorlig som fryktet.

– Victor Valdes har ødelagt det framre korsbåndet i høyre kne og vil bli operert, bekreftet Barcelona via Twitter.

– Det er en veldig uheldig og kostbar skade, sa Barcelonas sportsdirektør Andoni Zubizarreta til lagets TV-kanal.

Valdes har vært førstevalg i Barcelona siden 2003. Han er i sin siste sesong i klubben og har dermed ganske sikkert spilt sin siste kamp i Barcelona-trøye.

Kritiserte Neymar

Cruyff kritiserte onsdag kjøpet av Neymar og sa at han har «destabilisert» garderoben. Nederlenderen, som hadde suksess i Barcelona både som spiller og trener, mener at Neymar er altfor godt lønnet som 22-årig nykommer og at det har sådd splid i troppen. Han karakteriserte også brasilianeren som umoden.

Neymar har ikke levd opp til forventningene i sin første sesong i klubben, men onsdag glitret han. Han scoret ledermålet allerede i det 7. minutt etter fint forarbeid av Lionel Messi og Alexis Sanchez.

Messi doblet ledelsen etter å ha blitt spilt gjennom av Andres Iniesta, mens Neymar satte punktum midt i annen omgang med en klasseavslutning.

Iniesta sa at det var vanskelig å konsentrere seg om kampen etter Valdes' skade.

– Det var en ukomfortabel situasjon. Spillerne var ikke de samme, publikum var ikke det samme. Alt virket rart, sa han.

Snudd på hodet

Barcelona inntok med seieren tabelltoppen, men bare i to timer inntil Atlético Madrid hadde spilt ferdig mot Granada. En scoring av Diego Costa i det 63. minutt ga hovedstadslaget seieren og tabelltopp.

Real Madrid, som måtte tåle 3-4-tap i storkampen mot Barcelona søndag, tok ledelsen borte mot Sevilla da Cristiano Ronaldo scoret på frispark via en motstanders hånd. Carlos Bacca ville ikke la gjestene ta med poeng tilbake til Madrid og vendte kampen med to scoringer.

– På en måte var dette fortjent. Vi var ikke forberedt på kontringsspillet til Sevilla, og de scoret to ganger på det i situasjoner hvor vi trengte mer balanse, sa Real-trener Carlo Ancelotti.

Dermed har Real Madrid i løpet av fire dager måttet tåle to tap som har snudd alt på hodet i gullkampen.

I en annen kamp onsdag vant Rayo Vallecano 1-0 over Osasuna med et straffespark signert Joaquin Larrivey rett før slutt.

Les mer om

  1. Spansk fotball