Fotball

Vålerenga-helten hyllet Totti med scoring: – Han har hatt en helt grei karrière

I Roma tok Francesco Totti (40) farvel. På Ullevaal skjøt Herman Stengel (21) seg kanskje nærmere ny VIF-kontrakt. Med Totti-tatovering på armen.

Herman Stengel sikret ett poeng for Vålerenga mot Rosenborg på Ullevaal. Her i pressesonen etter kampen. Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix

 • Kjetil Flygind

Vålerenga-Rosenborg 1–1

ULLEVAAL: Herman Stengel reddet poenget for Vålerenga mot Rosenborg med sin utligning seks minutter før slutt.

På høyrearmen har han fått tatovert inn et bilde av Roma-legenden Totti – som debuterte for sin klubb to år før Stengel ble født.

– Får jeg noe i nærheten av en karrière som han har hatt, har jeg gjort det greit, sier Stengel og flirer.

Vålerengas midtbanemann har startet fem kamper for VIF i serien i år. Mot Rosenborg kom han inn for Magnus Lekven etter 57 minutter og var god.

Nå håper både han og trener Ronny Deila at det fortsetter sånn.

Les også

Rørende farvel med «Kongen av Roma»: Da Totti fikk øye på familien, tok følelsene overhånd

– Begynner å se ut som en vinner

For 21-åringen er på utgående kontrakt i Vålerenga, og skal det bli ny, må Stengel levere som dette hver eneste gang han får sjansen.

– Han har tatt steg hele tiden. I dag var han nok litt skuffet over ikke at han satt på benken fra start. Men han må fortsette å levere. Det hjelper ikke med litt her og litt der. Man må vise det når man får sjansen, og det gjorde Herman igjen i dag. Man får betalt for det over tid, sier Deila i pressesonen.

Han sier at den dagen Stengel leverer gode prestasjoner over tid, så kan snakk om ny kontrakt ta til.

– Alle har spilt én god kamp. Men nå begynner han å stabilisere seg på et bra nivå. Han begynner å se ut som en vinner, han begynner å se mer komfortabel ut. Det gjorde han ikke i fjor. Det vitner om fremgang, sier Deila om dagens VIF-mann.

Stengel, som skulle hjem og se Tottis siste kamp for Roma (etter 25 sesonger i klubben han debuterte for i 1993) i opptak, sier til Aftenposten at han ønsker å bli værende i Vålerenga.

– Det er det jeg ønsker. Det skjer veldig mye spennende her og jeg utvikler meg som fotballspiller her, sier han til Aftenposten.

Høydepunkter Vålerenga-Rosenborg 1–1

Et fint plaster på såret

Scoringen etter 84 minutter var både fin og viktig. Rosenborg-forsvaret fikk ikke klarert, og Stengel lot seg ikke be to ganger da han banket ballen i mål bak André Hansen i RBK-buret.

– Selvfølgelig deilig å score. Men at vi leverte en god prestasjon som lag, er det viktigste. Vi viste at vi kan spille bra også mot god motstand. Det må vi vise hver eneste gang vi spiller kamp, sier Stengel.

– For meg personlig så er det deilig å gjøre det bra når man får sjansen. Jeg følte jeg fikk vist hva jeg er god for i dag.

Han er ikke stresset selv om kontrakten med VIF går ut etter sesongen.

– Ser du på sesongen i år, så har jeg spilt mye. Jeg føler jeg har gjort det bra, også. Og jeg snakker med Ronny og trenerteamet hver dag, og jeg føler jeg utvikler meg hver dag. Nå er målet å gjøre den ene midtbaneplassen til min. Men det er tøff konkurranse om plassene, sier 21-åringen.

– Hva var størst i dag – din scoring mot Rosenborg eller Tottis farvel i Roma?

– Hehe. Han har hatt en fin karrière han. Jeg skulle ønske jeg kunne vært der nede i Roma og sett den siste kampen hans. Men da de la denne kampen helt i «offside», så fikk jeg ikke til det. Da var det greit å utligne her i stedet, sier Stengel og ler.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Fotball
 3. Vålerenga Fotball
 4. AS Roma

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Stengel-kanon reddet uavgjort mot Rosenborg

 2. FOTBALL

  De har harselert med motstandernes spillestil, men kun tre lag har scoret færre enn Vålerenga: - Vår største utfordring

 3. FOTBALL

  Jäägers hodestøt sendte Vålerenga videre i cupen. I kvartfinalen venter Rosenborg: – Det betyr ingenting

 4. FOTBALL

  Deila om matchvinneren: − Han har en begavet høyrefot

 5. FOTBALL

  Stengel ble hetset av Klanen: – Regnet ikke med at det skulle være om mamma

 6. FOTBALL

  Vålerengas nye helt senket Stabæk