Marerittrekning for Sandviken

Må slå serielederen på bortebane for å ta seg til NM-semifinalen.

OPTIMISTISK: Sandviken-trener Øyvind Nordtveit.

Sandviken møter den soleklare serielederen LSK borte i kvartfinalen i cupen. Det ble klart etter at NFF-trekningen i ettermiddag.

På tirsdag vant bergenslaget 2–0 mot Klepp på bortegress, og gikk derfor videre i kampen om kongepokalen. Nå har de en stor oppgave foran seg om de skal gå videre til semifinalen.

— Det var jo ikke akkurat drømmetrekning, men vi tar det vi får. Sånn er det, så får trøsten være at vi har spilt godt mot dem før. Vi har ikke tapt på forhånd, sier Sandviken-trener, Øyvind Nordtveit.

- LSK er favoritt

Blant lagene Sandviken kunne møte var Kolbotn, Medkila og Røa de antatt letteste. Å møte LSK på bortebane må sies å være den verst tenkelige trekningen.

— Vi tapte 1–0 der i serien, og spilte en god kamp. En får alltid noen sjanser i løpet av en kamp, så gjelder det å ta vare på dem, sier Nordtveit.

Landslagssjef Even Pellerud var med på NFF-trekningen. Han tror de rødhvite vil få det tøft mot den regjerende cupmesteren.

— LSK er nok en klar favoritt mot Sandviken, men kampene skal jo spilles først, sier Pellerud.

To møter på tre dager

Arna-Bjørnar er ute av årets cupeventyr etter at de tapte hele 5–1 borte mot Tom Nordlies Avaldsnes. De øvrige kvartfinalene er:

  • Avaldsnes–Røa
  • Kolbotn–Trondheims-Ørn
  • Medkila–Stabæk

Kampene spilles 26. august. Det betyr at Sandviken møter LSK to ganger på tre dager, ettersom de også møtes i serien den 29. august.

Nordtveit legger ikke skjul på at trekningen har svekket sjansene til å nå en cupfinale.

— Når vi er videre til kvartfinalen håper man jo å gå hele veien. Vi hadde vært avhengig av en god trekning for å klare det, men vi skal gjøre vårt beste. Det blir en bonus om vi går videre, sier han.