Fotball

Den hemmelige historien bak Rosenborgs Forren-bud

Var et «takk for sist».

To kamper til gullklokka. Vegard Forren får sin 24. landskamp i kveld. Men det ble ikke som RBK-spiller.
  • Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): Torsdag kveld er Molde-stopper Vegard Forren på plass i Norges midtforsvar mot Bulgaria. 27-åringen fra Kyrksæterøra jakter gullklokka (25 landskamper) og har – med unntak av et halvt år i Southampton – spilt for Molde siden 2007.

Les også

Forren kan få gullklokka mot Kroatia

De siste årene har han vært Moldes «gullkalv», selv om han har levert enda bedre sesonger enn i 2015. Da Forren slo gjennom i Rosenes By ble det da også en del spørsmål rundt RBK-miljøet om hvorfor han ikke havnet i nettopp Rosenborg, all den tid han er trønder.

Vel.

I sommer forsøkte RBK-ledelsen å gjøre noe med det. Og budet på Forren gikk rundt på alle norske nettsteder i midten av juli.

Les også

Rosenborg ville kjøpe Vegard Forren

– Jeg må innrømme at jeg ble overrasket, jeg så ikke akkurat den komme nå. Jeg synes det var et artig langskudd fra Lerkendal, sa Forren selv til Romsdals Budstikke da han ble konfrontert med saken.

Molde-ledelsen takket imidlertid nei til RBK, hvor heller ikke pengenivået skal ha vært all verden.

Verken RBK-ledelsen eller Molde-ledelsen kommenterer overganger i mediene. Men etter det adressa.no forstår er det to-tre helt konkrete grunner til at Rosenborg prøvde seg på erkerivalens «gullkalv» – noe RBK langt på vei skjønte at ville være tungt å akseptere i Romsdal allerede da budet ble sendt.

Ønsket finsk sisu

Noen dager før Forren-budet la nemlig Molde inn et bud på RBK-spiller Riku Riski.

Dette var i perioden hvor Riski ble hyppig brukt på Lerkendal, i perioden hvor Rosenborg hadde tynnere stall enn i dag. I dag er Riski utlånt til IFK Gøteborg, etter at Yann Erik de Lanlay ble hentet til Lerkendal.

Rosenborg stusset over budet fra erkerivalen, og nivået på dette. Det ble sett på som uaktuelt. I retur kom altså motbudet på Forren. Blant annet som et lite «takk for sist».

Samtidig lå det en realisme i ønsket fra RBK om faktisk å få hentet Forren denne sommeren. I akkurat like stor grad som i Molde-leiren hva gjelder Riski.

For etter det adressa.no erfarer var Molde oppriktig interessert i å hente finnen, som har vist at han passer bedre i 4-4-2 enn i 4-3-3. Molde spiller i nettopp 4-4-2. RBK så også en reell mulighet i Forren-framstøtet. Midtstopperen var ikke like bankers på laget i den perioden som han har vært tidligere, og etter det adressa.no har grunn til å tro var Moldes spillergruppe preget av en viss grad av usikkerhet allerede da, all den tid trenerspørsmålet var – ja, nettopp – et eneste stort spørsmål.

Dermed var det langt fra sikkert at Molde var bastant negative til en forespørsel – selv om det kom fra RBK. Og dermed var det heller ikke langt fra sikkert at spilleren selv ville ha vært avvisende til en overgang.

Forren selv hevdet imidlertid til Romsdals Budstikke at han ikke hadde hastverk med å forlate MFK:

— Jeg er forberedt på å være i Molde ut året og gjerne også neste sesong, sa han 14. juli.

- Rykker heller ned med RBK

RBK-ving Pål André Helland, som ikke er i Bulgaria torsdag kveld på grunn av lysketrøbbel, har flere ganger snakket varmt om at Rosenborg-supporter, kompis og Molde-spiller Forren må komme seg «hjem» til Trøndelag.

Samtidig: At det er rivalisering mellom klubbene, oppsummeres godt med det RBK-kanten sa til adressa.no for noen uker siden, på direkte spørsmål om konkurransen med Molde:

— Jeg rykker heller ned med RBK enn å ta gull med Molde!

Les også

  1. Tre storkamper på elleve dager

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Bulgarias herrelandslag fotball