Tysk sportsdirektør: - Ødegaard ville spilt Champions League hos oss

Sportsdirektøren til Håvard Nordtveit tror Martin Ødegaard ville spilt A-lagsfotball i Tyskland.

Martin Ødegaard erstattet Cristiano Ronaldo og fikk sin debut La Liga-debut mot slutten av forrige sesong.

Det er over ett år siden Martin Ødegaard gikk til verdens største fotballklubb, Real Madrid.

I forkant av overgangen var interessen for unggutten enorm. Ødegaard kunne trolig gått til hvilken som helst klubb i hele Europa.

Også den tyske klubben Borussia Mönchengladbach, hvor blant annet Håvard Nordtveit spiller.

— Han var et stort tema hos oss. Det var ikke bare Bayern Munchen eller Dortmund som var aktuelt for ham i Tyskland, sier Max Eberl, sportsdirektøren i Gladbach, til den tyske sportsavisen Kicker.

Les også

Ødegaard raser ned på listen i stor talent-kåring

Få førstelagssjanser

Avisen har ikke publisert intervjuet på sine nettsider, men nettstedet Sport1og den svenske bloggen Fotbollskanalen har gjengitt deler av det.

Sportsdirektøren til den tyske klubben uttaler seg om valget Ødegaard gjorde for ett år siden.

Han har registrert at Martin Ødegaard har fått minimalt med sjanser på A-laget til Real Madrid — noe som forsåvidt er naturlig med et så stjernespekket mannskap.

Eberl sier at Ødegaard ville fått flere sjanser hos Mönchengladbach.

— Selvfølgelig kan man si nå: Hva ville Gladbach kunne klare å gjøre mot Europas storklubber? Uansett er jeg overbevist om at hvis Ødegaard hadde vært Gladbach-spiller, ville han både spilt i Bundesligaen og i Champions League, sier Max Eberl, sportsdirektøren i Gladbach.

Var med i troppen

Gladbach var med i denne sesongens Champions League, men guppen med Manchester City, Juventus og Sevilla ble for sterk. Tyskerne ble sist og røk ut.

I serien ligger Gladbach etter 26 kamper på en fjerdeplass med 42 poeng - tre poeng bak Hertha på tredjeplass.

Martin Ødegaard var med i Real Madrid-troppen mot Levante for to uker siden - for første gang på ni måneder - men fikk ikke spilletid.

Redaktør i den spanske avisen AS kritiserte uttaket, og skrev at Zidane bare ville blidgjøre sjefene. Til neste tropp var Ødegaard igjen utelatt.

Ødegaard startet søndagens Castilla-kamp, men ble byttet ut til pause. Castilla tapte til slutt hele 0-4 borte mot Socuellamos.

Likevel styrer Real Madrids reservelag mot opprykkskvalifisering til nivå 2. De ligger på annenplass i ligaen og har et forsprang på tolv poeng til Sestao på femteplass. De fire øverste lagene spiller en kvalifisering om å rykke opp til nivå 2. Hør siste episode av Aftenpodden Sport med fokus på seriestart i eliteserien: