- Jeg kommer til Molde for å vinne

Midtbanespilleren Dulee Johnson (31) signerte ettårskontrakt. Etzaz Hussain er imidlertid tapt for MFK.

KLAR FOR MOLDE: Dulee Johnson takker kompisen Mattias Moström for at han fikk sjansen til å overbevise Ole Gunnar Solskjær om at han er rett mann for MFK.
  • Trond Hustad

MOLDE: Dulee Johnson imponerte på prøvespill i desember og det har lenge ligget i kortene at midtbanespilleren fra Liberia skulle bli Ole Gunnar Solskjærs første signering i 2016. Lørdag ble kontrakten underskrevet.

— Molde er en bra klubb som har en målsetting om å vinne titler. Det er også min ambisjon, og derfor er det en drøm for meg å få denne muligheten. Jeg gleder meg til å vise at jeg fortjener kontrakten, sier 31-åringen til Rbnett.

KLAR FOR MOLDE: Dulee Johnson har en karriere i svensk fotball bak seg. Her i kamp for AIK i 2010.

Han har rundt 30 landskamper for Liberia og har spilt fotball i Sverige, Israel, Sør-Afrika, Hellas, Nederland og Romania.— Jeg er ikke i toppform fysisk ennå, men det nærmer seg. Jeg er lett i kroppen så det går bra. Det er seks uker til kampene mot Sevilla, da skal jeg være klar, sier Johnson, som har skrevet kontrakt ut sesongen 2016. Prøvespillet kom i stand etter tips fra Mattias Moström, som var lagkamerat med Johnson i AIK før han kom til Molde.

— Jeg har spilt med mange gode midtbanespillere i MFK, som Daniel (Berg Hestad), Magne (Hoseth), Harmeet (Singh) og Etzaz (Hussain). Etter min mening er Dulee like god som dem. Han vil ha ballen, slår gode pasninger, han er kjapp og teknisk. Han er flink til å styre spillet og har alle muligheter til å lykkes i Tippeligaen, sier Moström til Rbnett.

Les også

Solskjær henter trolig gratis midtbanespiller

Solskjær imponert

Ole Gunnar Solskjær lot seg imponere da Johnson trente med MFK-laget før jul.

— Vi trenger rutinerte spillere, sultne spillere som har lyst til å bevise at de har vært bedre enn de har vært i det siste. Vi vet at Daniel ikke er her lengre, og da trenger vi en mann med pondus som kan vise vei til de mange unge talentene vi har i klubben, sier treneren til moldefk.no

Johnson slet med alkoholproblemer tidligere i karrieren, men har lagt om livsstilen totalt for fire år siden.

— Han har fått en ny sjanse i livet, og en ny sjanse i fotballkarrieren. Dulee vet hva jeg krever og hva som kreves for å være på topp, og hva som kan skje hvis du ikke lever etter de reglene, sier Solskjær.

— Jeg tok et viktig valg i 2012 og siden har jeg vært en bedre fotballspiller og et bedre menneske. Jeg er en ny person som jobber hardt. Jeg tror jeg kan komme i min beste form med Molde, sier Dulee Johnson til Rbnett.

Les også

Sjekk listen: Alle disse eliteseriespillerne kan hentes gratis

Hussain ut

En spiller som er tapt for Molde er Etzaz Hussain. 23-åringen har signert for den tyrkiske klubben Sivasspor.

FERDIG I MOLDE: Etzaz Hussain. Her i duell med Mjøndalens Mads Hansen.

— Vi setter pris på innsatsen han har lagt ned for Molde Fotballklubb. Han har vært en sterk bidragsyter til de gode resultatene vi har oppnådd de siste årene. Han kom til Molde FK som et stort talent, og har videreutviklet seg her i klubben. Det er kjekt at han nå får prøve seg i Europa. Vi takker for tiden i Molde FK, og ønsker han lykke til, sier Solskjær til klubbens hjemmeside.Hussain kom fra Fredrikstad sommeren 2012 og fikk 95 kamper for Molde. Han har en fortid i Manchester Uniteds junioravdeling, og har også vært innom Vålerenga.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering