Vålerenga-keeper returnerer fra Sarpsborg

Sarpsborg 08 benytter seg ikke av kjøpsopsjonen på Vålerengas Gudmund Kongshavn.

Gudmund Kongshavn.

Gudmund Taksdal Kongshavn har denne sesongen vært utlånt fra Vålerenga til Sarpsborg 08. Østfoldingene hadde også en opsjon på kjøp, men velger ikke å benytte seg av denne.

— Vi har valgt å gi Vålerenga beskjed om at vi ikke bruker vår opsjon på å kjøpe fri Gudmund Kongshavn for kommende sesong, sier sportslig leder i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Dermed returnerer 23-åringen til Valle, hvor Kjetil Rekdal har satset på østerrikeren Michael Langer denne sesongen.

Det har vært en suksess. 29-åringen overtok førstekeeperplassen i Vålerenga etter de to første kampene, og har siden gjort sine saker meget bra.

Langer skal også være ønsket med videre. Men arbeidet med å resignere spillere og trener Kjetil Rekdal lar vente på seg ettersom rammene og forslagene for neste sesong ennå ikke er formelt klart. Mye vil falle på plass hvis det ekstraordinære årsmøtet torsdag godkjenner den nye samarbeidsavtalen med klubbinvestor Tor Olav Trøim.

Inntil det holder VIF seg rolige på sidelinjen.

Vil ikke la ham være på benken

Michael Langer er sammen med Simon Larsen, blant spillerne som er ønsket med videre på Valle.

Keepersituasjonen i Vålerenga er slik: Vålerenga føler de ikke kan holde Gudmund Kongshavn på benken i all den tid det stopper utviklingen hans. Men samtidig har Michael Langer, med sin rutine og erfaring og ikke minst ro, vist at han er et bedre valg mellom VIF-stengene i et lag som har slitt defensivt. Dermed kan det gå mot at Kongshavns dager i Vålerenga er talte.

Lars Hirschfeld hever millionlønn i Vålerenga, og har ett år igjen av sin kontrakt. Aftenposten vet at Vålerenga jobber intenst med å kvitte seg med 36-åringen. For å spare penger. Dette har de ikke lyktes med. Trolig kommer det en løsning i løpet av vinteren.

Og Kongshavn kan fortsatt havne i Sarpsborg. Selv om bergenseren er under kontrakt med VIF.

— Det går først og fremst på den økonomiske siden av dette. Vi ønsker ikke å bruke penger for å kjøpt ham fri. Vi har ikke så god økonomi i klubben og det er flere prosjekter vi jobber med i klubben som koster penger. Vi har et budsjett for 2015-sesongen vi er nødt til å holde. Da vil et slikt kjøp gå på bekostning av andre ting, sier Berntsen til SA.

– Vil det si at døren er lukket for Kongshavn og spill i 08?

– Nei, det er det ikke, men det er flere faktorer som spiller inn. Hadde Gudmund vært uten en prislapp på seg, ville det nok stilt seg annerledes, sier Berntsen til avisen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk