Fotball

Neppe skjenking på Viking stadion

Selv om Viking nå har fått tillatelse til å skjenke på stadion, gjør mangelen på skjenkelokaler at vanlige publikummere neppe får servert øl de neste årene.

Her er Arne Larsen Økland i lokalet de har tillatelse til å skjenke alkohol i, men som de ikke kommer til å benytte som skjenkelokale i framtiden.
  • Kurt Arne Nilssen

22. august fattet formannskapet et endelig vedtak, med én stemmes overvekt, som gir klarsignal for folkepub på Viking stadion.

Men nå viser det seg at det uansett ikke blir noen skjenking på stadion – i hvert fall ikke i nærmeste framtid.

Forklaringen er at når Viking søkte om å få lov til å skjenke alkohol til vanlige publikummere, gjorde de det under forutsetning av at skjenkingen skulle finne sted i lokalet som ligger under VIP-lokalene på den ene langsiden. Dette lokalet leier Viking kun fram til 1. januar 2014 og det er ikke aktuelt å fornye leieavtalen som har kostet klubben 1,5 millioner kroner i året.

Skal Viking skjenke alkohol til vanlige publikummere neste sesong må de altså først finne nye lokaler og deretter søke om skjenkebevilling til dette lokalet.

— Problemet er at det ikke finnes andre lokaler som er egnet til dette på Viking stadion, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland til Aftenbladet.

Håpet på i år

Han hadde håpet å kunne servere alkohol i lokalet de leier denne sesongen, men med kun fem hjemmekamper igjen av sesongen, kommer klubben ikke til å gå i gang med alkoholservering for den vanlige publikummer.

— Prosessen rundt dette har tatt lengre tid en vi så for oss. Vi hadde håpet å kunne servere hele denne sesongen og dermed fått sjekket hvilken etterspørsel det er etter et slikt tilbud. Nå må vi ta en vurdering på hva vi skal gjøre neste sesong, men akkurat nå ser det ikke ut som om det blir noen alkoholservering på stadion, sier Økland.

Han sier det er økonomiske grunner som gjør at klubben ikke ønsker å leie lokalet som de fikk skjenkebevilling til videre.

Før finanskrisen var etterspørselen etter VIP-billetter i Viking så stor at klubben til tider var utsolgt for både billetter og VIP-bokser. Derfor leide klubben lokalet og håpet at det skulle betale seg i form av inntekter fra VIP-konseptet. Men da finanskrisen kom, sank etterspørselen. De siste årene har lokalet vært utleid på dagtid til kantinevirksomhet for bedrifter som holder til i Jåttåvågen.

På kveldstid og i helger har det stått tomt, slik at hele leieprosessen har vært et tapssluk for Viking.

— Det er ikke mulig å tjene penger på å leie et lokale som kun er i bruk 15 hjemmekamper i året, sier Økland.

Kanskje i framtiden?

Selv om det ikke blir skjenking på stadion i nærmeste framtid, er Økland glad for at prinsippdebatten er unnagjort og han tar det for gitt at Viking i framtiden vil få godkjent en eventuell, ny søknad.

— I hvert fall hvis vi har samme sammensetning i formannskapet som vi har i dag, sier Økland.

Det var H, Frp og Hilde Karlsen (uavhengig) som sikret flertall med ti mot ni stemmer i formannskapet.

Viking ser i disse dager på muligheten for å utvide kapasiteten på den ene langsiden og samtidig bygge næringslokaler under tribunen. Økland tror en framtidig utvidelse av Viking stadion vil gjøre det enklere å tilrettelegge for skjenking til vanlige publikummere.

— Jeg er usikker på hvor lang tid dette kan ta, men det ligger nok noen år fram i tid, sier Økland.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK