Fløy gikk seirende ut av drama: - Det føles som å vinne serien

Fløy berget plassen i 2. divisjon med 2-1-seier over Sola.

Lars Kristian Pedersen og Lars Christian Thorsen feiret hemningsløst etter kampen i garderoben.
  • Herman Flovik

— Det er en ubeskrivelig god følelse. Det føles som å vinne serien, jubler kaptein Lars Kristian Pedersen etter kampslutt.

Spenningen i nedrykksstriden levde helt inn. Fyllingsdalen, Fløy og Eidsvold Turn kjempet det de hadde for å unngå nedrykk. Til slutt ble det Eidsvold Turn som tar følge med Donn og Odda ned i 3. divisjon.

— Det er det beste jeg har opplevd. Det er helt utrolig deilig, sier Henrik Dahlum, som stanget inn 2-1-målet syv minutter før slutt.

Med tap ville Fløy vært klare for 3. divisjon, siden Eidsvoll Turn spilte 1-1 borte mot Arendal.

Les også

Egersund seier til ingen nytte - Ull/Kisa rykker opp

Første mål på hode

Servitøren bak målet var kaptein Lars Kristian Pedersen.

-Det var et strålende innlegg, og jeg fikk headet så hardt at keeperen ikke rakk bort. Det er vel faktisk første målet jeg scorer på hode noen gang, sier Dahlum, før assistenttrener Morten Halvorsen skyter inn:

— Henrik er luftens baron. Si det som det er, melder Halvorsen med et stort smil.

Dahlum deler æren med resten av laget.

— Vi kjempet fantastisk alle sammen og jeg skal ikke ta hele æren. Dette var utrolig gøy, sier Dahlum.

Rolig trener

Fløys trener Tommy Taylor følte ikke på nervene underveis i kampen.

-J eg sa før kampen at vi skulle vinne. Jeg var helt sikker. I løpet av kampen var jeg ikke noe nervøs fordi jeg stolte på spillerne mine. Jeg visste det ville gå bra. Det er det fotball handler om, nemlig det å stole på hverandre, mener Taylor.

Kampen bar preg av alvoret og spenningen varte så det hold. Pedersen sier han har spilt langt flottere kamper før, uten at det spiller noen som helst rolle i dag.

— Det er en veldig rotete kamp og vi spiller ikke noe særlig bra, men det betyr ingenting. Dette var artig, sier Pedersen.

Rægestimens forsanger, Oddfinn Pedersen, måtte ta til tårene etter kampen.

— Det er så mye følelser. Det går ikke an å forklare hvor godt dette er. Jeg har aldri tatt til tårene etter en seier før. Det er helt fantastisk, forteller Pedersen.

Vindbjart slapp inn åtte

Kampen startet med mange dueller. Fløy viste at de var virkelig lystne på å overleve og la ingenting i mellom i nærkampene. Etter 25 minutter sendte Lars Christian Thorsen Fløy i ledelsen etter hjørnespark. På sitt andre skudd i kampen utlignet Sola til 1-1 på overtiden i første omgang. Målscorer var Tom Erik Mandal med en fantastisk lobb fra 20 meter. I andre omgang ble Dahlum den store helten.

Donns siste kamp i 2. divisjon endte ikke godt. Lund-laget tapte 4-0 hjemme mot Vidar. Vindbjart-forsvaret lakk også som en sil. Venndølene tapte hele 8-4 i en ellevill kamp mot Odd 2.