Fotball

Kjøperush for å ta igjen Chelsea og City

Kampen om seriegullet i England ser ut til å stå mellom to lag. Men det vil et par klubber litt lenger nede på tabellen gjøre noe med.

HVILKE PLANER HAR DE?: Arsenal-manager Arsène Wenger, Manchester United-manager Louis van Gaal og Liverpool-manager Brendan Rodgers har planer om å avansere på tabellen.
 • Kurt B.M. Haugli

Den røde delen av Manchester er i ferd med å få tilbake selvtilliten selv om de ligger syv poeng bak Manchester City og 10 poeng bak ligaleder Chelsea.

Etter en solid serie med seiere snakker de igjen om seriegull på Old Trafford. Skal vi tro engelske medier, er de villige til å punge ut med egenkapitalen til en middels stor norsk bank for å få det til.

Torsdag åpner vinterens overgangsvindu og Manchester United kan bli en av de første som bruker januar til å forsterke laget.

Ryktebørsen forteller at Real Madrids Gareth Bale er på vei tilbake til England. Prislapp: 1,3 milliarder kroner.

United er også på jakt etter en solid midtbanemann. Sami Khedira , også han i Real Madrid, er en spiller som Louis van Gaal skal ha et godt øye til.

Liverpool-floppen

Men det er ikke bare på Old Trafford de er lite fornøyd med at deres klubb ikke på det nåværende tidspunkt i sesongen er med i kampen om seriegullet.

Ved utløpet av Mersey trodde de Mario Balotelli skulle bli en suksess. I fjor tok de annenplassen i serien. I år skulle Liverpool helt til topps. Skuffelse over niendeplassen har sendt Liverpool inn i både hoved— og biroller i en rekke overgangsrykter allerede.

To av de heteste sådanne er et mulig kjøp av Barcelona-backen Martin Montoya og Bayern Münchens midtbanespiller Xherdan Shaqiri .

Samtidig insisterer de på at Balotelli ikke skal noen steder til tross for at det har vært skrevet spaltekilometer om at han er på vei bort fra klubben etter bare et halvt år.

Les også

«Jan Mølby er beviset på hvor langt en kommer i fotball kun med talent»

Wenger vil opp og frem

I Nord-London er det Arsène Wenger som har lyst til å klå City og Chelsea. Arsenal har slitt med skader og nå skal Wenger trolig hente inn et par mann, slik at Arsenal igjen er med i racet om tittelen.

Mest aktuell er trolig Aston Villas nederlandske midtstopper Ron Vlaar . Men skal vi tro BBC, så får Uniteds van Gaal konkurranse fra Wenger om å sikre seg signaturen til Sami Khedira .

Uansett er det trolig for sent for laget fra London. De er 15 poeng bak Chelsea. Første prosjekt for Wenger og Arsenal blir å sikre seg en plass blant de fire som får spille Champions League neste sesong.

Les også

32 av 40 skandinaver er borte fra Premier League

Forsterker det sterke

Hva så med de to suverene – Chelsea og Manchester City? Lagene med støtte henholdsvis fra en russisk oligark og en oljesjeik fra emiratene sier de vil sitte stille i båten under dette overgangsvinduet.

Det har likevel ikke stoppet ryktene. Ifølge flere engelske medier er Chelsea interessert i å signere Khedira. De skal også ha sendt ut følere for å tiltrekke seg Juventus-spilleren Kwadwo Asamoah .

Manchester City har en spillerstall som er stor nok til at de kunne ha stilt med to lag i Premier League, hvor begge lagene hadde plassert seg på den øvre halvdelen. De blir ikke nevnt i mange overgangsrykter, men i forbifarten blir det antydet at de kan være interessert i nederlenderen Wesley Sneijder , som nå spiller i Tyrkia.

Men før noen som helst får på seg en trøye med en annen farge, skal det spilles et aldri så lite knippe kamper i Premier League. De første allerede søndag — 4. juledag.

 1. Les også

  - Torres er på vei tilbake til moderklubben

 2. Les også

  Her er årets beste lag i Premier League

 3. Les også

  Hangelands manager fikk sparken

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5