Fotball

«Stallen er kanskje tynn, men den er både ung og spennende»

BLOGG: Nok en gang har det vært store utskiftninger i Viking-stallen. Hvor står vi målt mot samme tid i fjor?

VIKING-HELT: Zymer Bytyqi er blant mange unge og lovende spillere i Viking.
  • Hp Jørgensen

Trenerteamet er stabilt. Det er Jonevret og Burchnall. Nytt av året er at de har fått et team bestående av Bård Wiggen og Bjarte Lunde Aarsheim rundt seg. Den ene som utviklingssjef. Den andre som talentutvikler. Trenerressursene er absolutt styrket mot i fjor.

Les også

Haukås tygger på Viking-tilbud

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen.

I forsvar er det foreløpig få utskiftninger. Kaptein Indridi Sigurdsson er borte og erstattes av Karol Mets. I tillegg har Danielsen fått konkurranse på høyrebacken fra Claes Kronberg. Kronberg kan også spille venstreback, så Haugen bør ikke føle seg helt trygg. I fjor hadde Viking lovende Julian Veen Uldal som en utfordrer på backen. I år er det Julian Ryerson som puster de etablerte i nakken. I mål er Iven Austbø førstevalg, men Pål Vestly Heigre fikk verdifull erfaring i Tromsø og kan pushe Iven godt.

Les også

«Jonevrets negative fokus er litt som å klage på været her i byen»

Jeg føler Viking verken er svekket eller styrket i denne lagdelen. Det kunne gjerne vært enda tøffere konkurranse om plassene, men det manglet i fjor også. Bildet endrer seg selvsagt om Soares skulle forsvinne. Da er det grunn til bekymring.

På midtbanen har vi mistet Thioune, Nisja og Yanni blant annet. Sentralt på midten mener jeg likevel vi er styrket. Det skyldes ene og alene Abdi Ibrahim. Der kan vi meget godt ha funnet spilleren som manglet i fjor. En midtbanesjef, en ryddegutt og en spiller med stor aksjonsradius. Sverrisson fikk ødelagt fjoråret med skade og må bevise i år. Det finnes en ørliten mulighet for tur til fotball-EM for midtbanespilleren, noe som bør motivere litt ekstra. Sverrisson har god nok fot til å både servere og score.

Les også

Starts nye spiss har landet: «Helt ærlig. Jeg er ikke bare talentfull, jeg er begavet»

På kantene blir det spennende om Zymer kan ta nye steg. Han spilte seg inn på laget mot slutten av fjorårssesongen og har potensial til å bli en attraksjon. Det er allerede Samuel Adegbenro. Kantspilleren er en strålende fotballspiller som vi bare må nyte så lenge det varer.

Jonevret er sugen på prøvespiller Michael Haukås. Personlig er jeg lunken. Han har erfaring, men er han god nok? Jeg kunne også tenkt meg en oppdatering på Joackim Jørgensen? Han er foruroligende mye skadet.

I fjor hadde vi Veton Berisha og Jon Dadi Bödvarsson på topp. Før sesongen var ikke forventningene særlig store, men de ble gjort til skamme. Veton dro til sommeren og Dadi dro etter sesongen, men de klarte likevel 20 mål totalt. I tillegg bidro Abdullahi med 8 mål.

Viking scoret 11 flere mål i 2015 enn i 2014. Det er en betydelig økning og var en viktig faktor i vår gode sesong. Skal 2016 bli et godt år er vi avhengige av at spissene våre scorer jevnlig. I år får Suleiman Abdullahi ansvaret sammen med nykommer Patrick Pedersen. Vi vet ikke hvordan det vil gå, men jeg har minst like stor tro på disse som på Veton og Jon Dadi. Abdullahi er ekstrem og alle snakker om at han har tatt steg i vinter. Patrick Pedersen er fersk i norsk fotball, men fremstår som en god og klok fotballspiller. De kan bli en meget godt spisspar.

Jeg vil ikke påstå at Viking er styrket foran 2016-sesongen, men mener mye taler for at vi i alle fall ikke er svekket. Stallen er kanskje tynn, men den er både ung og spennende.

Jeg har ikke nevnt de nysignerte nigerianerne en gang. Kanskje de slår til umiddelbart?

I tillegg har klubben spennende unggutter som kan overraske positivt. Hvis de får sjansen.

Hva mener du? Hvordan syntes du det ser ut sammenliknet med i fjor? Trenger vi flere forsterkninger?

Les også

  1. Abdullahi blir i Viking

  2. Viking må kvitte seg med én utlending - hvem skal ut?

  3. Hvem bør spille? Nå kan du ta ut ditt Viking-lag!

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK