Pellerud håper på Canada

Even Pellerud er spent før lørdagens gruppetrekning til kvinne-VM i fotball. Han ser gjerne at Norge trekker vertsnasjon Canada.

SPENT: Kvinnenes landslagssjef Even Pellerud.

Samtidig håper landslagssjefen å styre unna storkanonene. Canada er førsteseedet sammen med europamester Tyskland, tittelforsvarer Japan, verdensener USA, Brasil og Frankrike.

— Seedingen ble ganske likt med det jeg hadde spådd på forhånd. Jeg er kanskje litt overrasket over at man legger opp til ujevne grupper, men sånn er det. Svenskene er sure for at Brasil ble førsteseedet på deres bekostning.

— Å trekke Canada hadde vært ålreit. Det vil være 50.000 tilskuere på stadion i hver kamp canadierne spiller. Det blir veldig spennende å se hvilke lag vi trekker, sier Pellerud til NTB.

61-åringen kjenner canadisk kvinnefotball godt. Han var Canadas landslagssjef mellom 1999 og 2008. ## Alltid med

I tillegg til Canada vil Pellerud gjerne møte Elfenbenskysten og Thailand. Dette er to lag som er rangert vesentlig lavere enn Norge på FIFA-rankingen. I motsatt ende vil det være tøft å havne i en gruppe med USA, Nigeria og Australia.

— Det vil være en uheldig trekning. De to scenarioene viser tydelig hvor ujevne gruppene kan bli. Man risikerer at fire sterke lag trekker hverandre, påpeker Pellerud.

Norge har deltatt i samtlige VM siden oppstarten i 1991. Fotballjentene skuffet og røk ut i gruppespillet under Tyskland-VM i 2011. Etter fadesen gjorde Pellerud comeback og var i fjor nær å styre fotballjentene til EM-gull. To brente straffespark ødela i finalen mot Tyskland.

Seks grupper

Totalt 24 lag er kvalifisert til VM-sluttspillet neste år. De vil lørdag bli trukket i seks grupper med fire lag i hver. De to beste i hver gruppe og de fire beste treerne går videre til åttedelsfinalene.

VM starter 6. juni og rundes av med finalen i Vancouver 5. juli.

Seedingsgruppene før lørdagens trekning:

Pot 1: Canada, Tyskland, Japan, USA, Brasil, Frankrike.

Pot 2: Nigeria, Kamerun, Elfenbenskysten, Costa Rica, Mexico, New Zealand.

Pot 3: Australia, Kina, Sør-Korea, Thailand, Colombia, Ecuador.

Pot 4: Spania, Sveits, Sverige, Norge, England, Nederland.

(©NTB)